ارزیابی پروژه خط انتقال آب زرینه رود به تبریز با رویکرد اقتصاد مهندسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_573
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه اصغریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی

ابراهیم اسدی

استادیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

ابوالفضل میرزاده

دانشیار دانشگاه خوارزمی

چکیده

در قرن حاضر به دلیل رشد سریع جمعیت، افزایش تقاضای آب و بالا رفتن سطح زندگی، نیازهای آبی افزایش یافته است.در نتیجه تهیه و توزیع آب شرب یکی از مهمترین برنامه های کلان مدیریتی در هر کشورمی باشد. شبکه های آبرسانی شهری به دلیل وسعت بالایی که دارند هزینه هنگفتی را به خود اختصاص می دهند و طراحی بهینه می تواند تاثیر به سزایی در کاهش هزینه های طرح های آبرسانی داشته باشد. در این تحقیق خط 1 انتقال آب زرینه رود به تبریز با رویکرد اقتصاد مهندسی بررسی شده است. در اینجا از روش تحلیل و طراحی لوله های تحت فشار Darcy–Weisbach و Hazen–Williams جهت طراحی اندازه لوله ها استفاده شده است. اندازه یک لوله2000میلیمتری به دو لوله با سایزهای 1300 و 100 میلیمتر کاهش یافته است. همچنین با استفاده از نرم افزارهای SMED و Lean Analysis هزینه تولید لوله ها، هزینه انشعابات و حمل و نقل برآورد شد که با کاهش قطر لوله ها، هزینه تولید لوله ها حدود 53% و هزینه حمل نقل نیز 50% کاهش یافته است. با توجه به کاهش قطر لوله ها تولید لوله با قطر کمتر نیاز به تکنولوژی پیچیده و هزینه بالا ندارد و باعث کاهش حجم عملیات خاکبرداری و خاکریزی تا 37.5% می شود. باوجود مشکلات فرسایشی لوله های بتنی و ترکیدگی و برخی عوامل دیگر این نتیجه حاصل می شود که احداث دو تصفیه خانه به جای یک تصفیه خانه در ابتدای مسیر، هم از لحاظ بهداشتی و هم از لحاظ هزینه مقرون به صرفه می باشد. لذا با کاهش قطر لوله ها و احداث دو تصفیه خانه، خط انتقال تا40% بهینه می شود. با احداث نیروگاه برق آبی میکرو می توان حداقل 50% برق مصرفی را تولید نمود. همینطور اگر جاده دسترسی به موازات جاده ترافیک اصلی احداث گردد، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و با بروز مشکلات اعم از ترکیدگی، هرچه سریع تر رسیدگی می شود.

کلیدواژه ها

زرینه رود، انتقال آب، سد نوروزلو، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.