بررسی روند ساخت خانه های بومی سنتی گیلان (نمونه موردی شهرستان رودبنه)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_533
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه رضادوست

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد صفا دشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد قمیشی

گروه معماری، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ساخت خانه های بومی و سنتی گیلان که در این منطقه با عنوان خانه های شیکیلی از آن یاد می شود امروزه به دست فراموشی است. در گیلان به علت بارندگی و بارش فراوان و وجود آب و هوای معتدل و مرطوب و رطوبت نسبی بالای آن و وجود راهکارهای اقلیمی و سازه ای آن برای بهینه سازی مسکن مناسب بوده است. اطلا عات این مقاله از روش توصیفی تحلیلی و مشاهدات میدانی و بیانات مردم بومی محل گرد آوری شده است. با توجه به بررسی خصوصیات و ویژگی های کلی منطقه گیلان خا نه های آن از پی تا سقف با اصول معماری و اقلیم گیلان مورد بررسی قرار می گیرد. خصوصیات خاص اینگونه بنا ها که آنها را در نوع خود متمایز کرده از نحوه اجرا و مصالح موجود در مورد بررسی قرار می گیرد، که شاید بتوان نمونه بارز این گونه خانه ها را در شهر رودبنه که در فاصله 42 کیلو متری از شهر رشت قرار دارد را مشاهده کرد. ازدیاد چوب و دسترسی و استفاده آسان از آن یکی از موارد قابل توجه در طراحی این گونه خانه هاست. با توجه به ویژگی های اقلیمی روستای رودبنه وگونه های مسکن آن در یافتیم که جهت گسترش بنا و ساخت خانه های این روستا در جهت رودخانه است که یکی از مهم ترین دلایل شکل گیری این روستا است.

کلیدواژه ها

گیلان، شهر رودبنه، شیکیلی، معماری بومی، کندوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.