معیارهای ارتقای تعاملات اجتماعی در طراحی مدیاتک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_501
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین فیض الله

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

سارا حمزه لو

استادیار گروه معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

در طول تاریخ، افراد پیوسته به دنبال راهی برای برقرار کردن ارتباط با اطرافیان خود بوده اند که با گذر زمان و پیشرفت علم و فناوری، دچار تحول شده است. امروزه مردم به شکل های مختلف از رسانه ها استفاده می کنند و به نوعی می توان آن را یکی از ملزومات زندگی دانست، اما با فراهم شدن بستری برای تبادل اطلاعات در نقاط مختلف دنیا، ارتباط رودررو جای خود را به ارتباطات مجازی داده است و روابط اجتماعی نقش کمتری را در زندگی افراد ایفا می کند. درپی توسعه ی رسانه ها و تغییرات در شیوه ی ارتباط میان انسان ها، فضاهای معماری نیز دچار تغییرات بسیاری شده است و از جمله فضاهای کارآمدی که امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته، مدیاتک ها هستند که امکان دسترسی به اطلاعات با استفاده از رسانه های مختلف را در اختیار کاربران قرا می دهند و با توجه به اهمیت شیوه ی ارتباط و ضرورت تعامل سازنده میان افراد در دنیای امروز، این مقاله می کوشد تا شیوه هایی را معرفی کند که سبب بهبود و افزایش تعامل افراد در فضاهایی همچون مدیاتک ها شود و آن را می توان به عنوان راهکاری در جهت پیشبرد توسعه ی ارتباطات و انتقال اطلاعات و بهبود شرایط کنونی از نظر روابط اجتماعی دانست. لذا به همین منظور در ابتدا سیر تحول ارتباطات در طول تاریخ و روند جهانی شدن اطلاعات را بررسی کردیم و به بررسی تعاریف و مفاهیم در مورد رسانه ها و تاریخچه ی استفاده از ابزارهای ارتباطی و انتقال اطلاعات، رسانه ها و مراکز رسانه پرداختیم. سپس مسایل و مشکلات پیرامون روابط افراد و فاکتورهای موثر بر شکل گیری تعامل را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت براساس مطالعات انجام شده، معیارهایی که سبب ارتقای تعاملات اجتماعی در مدیاتک ها می شود و باید در طراحی مورد توجه قرار گیرد، بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیاتک، مرکز رسانه، اطلاع رسانی، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.