وحدت گرایی بعنوان الگوی معماری بنا (مطالعه روند طراحی مرکز اجتماع ادیان در اصفهان)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT03_490
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 754
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصفهان،ایران
استادیار دانشکده معماری وشهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصفهان،ایران
چکیده
بهره گیری از معماری بعنوان عامل وحدت بخش میان ادیان مختلف رویکردی مناسب و قابل دسترس می باشد. بناها با شکل و فرمهای خاص خود، القا کننده احساس متفاوت در کاربران هستند. این احساس می تواند در یک مرکز اجتماع ادیان مورد استفاده قرار گیرد. ایده های وحدت گرایانه فیلسوفان و صاحبنظران بعنوان راهکارهای مطلوب برای این فرآیند به شمار می رود. در این میان مولانا با جهانبینی خاص خود معیارهای مناسبی جهت چنین برداشتی را ارایه می نماید. این پژوهش با رویکرد تحقیقات کیفی و بررسی های دقیق و همه جانبه بر موضوع وحدت گرایی با توجه به تمایلات مولانا صورت گرفته و پس از استخراج احکام و مفاهیم اقدام به تحلیل سایت و اجرای طرح مورد نظر در منطقه ای در جنوب شهر اصفهان گردید. فرآیند طراحی به صورت گام به گام اجرا شده و ضوابط به تدریج به طرح نهایی افزوده گردید. در نهایت ساختاری با توجه به نیازمندیهای یک مرکز اجتماع ادیان ایجاد می گردد که الزامات خود را بر مبنای وحدت ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشت بنا قرار می دهد. نتایج اجرایی این تحقیق می تواند برای استفاده در سایر بناها با کاربری مشابه بهینه سازی شده و مورد ارزیابی قرار گیرد. توصیه می شود از قابلیتهای معماری در جهت افزایش نزدیکی و تفاهم افراد با علایق و تمایلات اعتقادی و فرهنگی مختلف بهره برداری گردد.کلیدواژه ها
وحدت گرایی، فلسفه مولانا، مرکز اجتماع ادیان، طراحی معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.