طراحی المان های رابط سازه های مجاور بتنی با نرم افزار ETABS 20162.0 برای کاهش خسارت سازه ها در اثر برخوردهای سازه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_449
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه نورانی

کارشناس ارشد عمران-سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران

ابوذر میرزاخانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود،ایران

احمد گنجعلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود،ایران

چکیده

این پژوهش به بحث استفاده از المان های رابط برای کاهش خسارت سازه ای در اثر برخورد سازه های مجاور می پردازد. در این راستا نوعی میراگر اصطکاکی و مدلی از جداساز لرزه ای و نیز در حالت دیگر درز انقطاع مورد توصیه آیین نامه ها، بین سازه ها قرار داده شده است. مقایسه بین این المان های رابط نشان میدهد که در صورت انتخاب صحیح میراگر و یا جداساز، در سازه های مختلف با کاهش تغییرمکان ها، نیروی ضربه و تخریب سازه های مجاور مواجه خواهیم بود و این امر به کاهش هزینه های از دست رفته از بابت اعمال درز انقطاع و ایجاد فاصله بلا استفاده بین سازه ها کمک می کند. البته علاوه بر اهمیت ذکر شده گاهی با سازه های بدون درز انقطاع موجود، مواجه هستیم که کاربرد نوعی جداساز یا میراگر بین آنها اجتناب ناپذیر است. در این تحقیق در ابتدا جهت استفاده از نرم افزار تحلیل و طراحی ETABS 2016.2.0 1- مدلهای لازم بصورت دو ساختمان 5 و 5 طبقه، 5 و9 طبقه مجاور هر کدام در سه حالت با رابط میراگر اصطکاکی، با رابط ایزولاتور و با قرار دادن درز انقطاع بین دو سازه، مدل سازی شده است در ادامه تحلیل خطی و غیرخطی به صورت تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی با استفاده از سه رکورد زلزله بم و گلباف و زرند مقیاس شده، روی هر مدل انجام شده است. بررسی خروجی های عملکردی نشان می دهد که بصورت نمونه در مدلهای هم ارتفاع بتنی سازه مجاور هم تحت زلزله بم شاهد 57 درصد کاهش در برش ماکزیمم طبقه بام با بکارگیری میراگر اصطکاکی بین دو سازه و همچنین در حالت با میراگر حدود 65 درصد کاهش دریفت طبقات نسبت به مدل با جداساز و 62.5 درصد کاهش دریفت میراگر نسبت به درز انقطاع هستیم.توصیه به ساخت و سازهای سازه مجاور بدون درز انقطاع و جایگزینی میراگر اصطکاکی فنر و جداساز لرزه ای مابین سازه ها با انواع ارتفاعات و بتنی و فولادی و غیره می شود.

کلیدواژه ها

بارگذاری لرزه ای، المان رابط، برخورد سازه ها، خسارت سازه ای، میراگر، درز انقطاع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.