تاثیر TMD بر مقاومت پیچشی ساختمان بلندمرتبه نامنظم بتن مسلح

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه شعبان زاده

دانش پژوه کارشناسی ارشدعمران سازه ، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

سیدوحید رضوی طوسی

استادیار گروه مهندسی عمران،دانشکده فنی مهندسی،دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول ، ایران

چکیده

هدف از این مقاله ارزیابی اثر سیستم میراگر جرمی تنظیم شده (Tuned Mass Damper (TMD)) بر پیچش در ساختمان نامنظم بتن مسلح تحت اثر زلزله است. بدین منظور، ابتدا ساختمان های مورد نظر یکبار بدون وجود TMD و یکبار با وجود TMD مدلسازی گردیده و نتایج حاصل از دو مرحله باهم مقایسه شد. جهت دستیابی به نتایج از نرم افزار Sap 2000 استفاده گردید. به منظور بررسی اثر نامنظمی، ساختمان 20 طبقه بتن مسلح با سیستم مهار جانبی قاب خمشی متوسط و دیواربرشی درنظر گرفته شده و به بررسی نمودار مقاومت پیچشی نسبت به زمان در سازه با دهانه 4 متر پرداخته می شود. بدین منظور تاثیر افزایش تعداد میراگر در ارتفاع، مورد بررسی قرار داده می شود که با قرار گیری میراگر در مرکز ساختمان در طبقه 20 ، طبقه 20 ، 19 و در طبقه 20،19 و 18 و در نهایت در کل ساختمان مورد بررسی قرار می گیرد ، که مشاهده می شود هر چه تعداد میراگر ها در ارتفاع بیش تر شود مقدار مقاومت پیچشی ساختمان هم افزایش پیدا می کند، به طوری که کم ترین مقاومت پیچشی ساختمان بیان گردیده پس از ساختمان بدون میراگر مر بوط به مقاومت پیچشی در طبقه 20 می باشد و بیشترین مقدار مقاومت پیچشی مربوط به جایگذاری میراگر در کل طبقات ساختمان می باشد.

کلیدواژه ها

ساختمان نامنظم بتن مسلح، TMD، عملکرد لرزه ای، مقاومت پیچشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.