تبیین شاخص های منظرشهری در راستای توسعه گردشگری پایدار
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT03_328
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
مدرس گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی بینالودمشهد
فارغ التحصیل کارشناسی شهرسازی،موسسه آموزش عالی بینالودمشهد
چکیده
زندگی شهری ومسایل ناشی از آن در طول زمان باعث خستگی شدید روح و روان انسان می شود ،لذا ایجاد مکان هایی جهت استراحت وآرامش روحی ،تفریحی تفرجی در دل طبیعت در شهر های بزرگ از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و حفظ و حراست از محیط طبیعی شهر ها از مسیله مهم روز دنیا به شمار می رود.تاکید پژوهشگران بر جنب هی بصری مقاصد گردشگری، در واقع تاکید بر اهمیت منظرشهری (ظاهر بصری شهر) است. به نظر می رسد در حوزه ی رقابتی گردشگری که در آن شهرها بر سر جذب گردشگر به سمت خود، به شدت با یکدیگر در رقابت اند، اهمیت منظر شهری و ضرورت توجه به آن بیش از گذشته در جریان است. امروزه توسعه ی گردشگری شهری مانند گذشته تنها با برخورداری از امکانات و تسهیلات امکان پذیر نیست. زیرا گردشگران امروزی حساس تر و موشکافانه تر از قبل به بازدید از شهر می پردازند و عناصر منظر شهری بر آنان تاثیر بسزایی دارد. بنابراین برنامه ریزان شهری و گردشگری باید با بهر ه گیری از نگرش هنری، ذوقی، معنایی و زیباشناختی (از جمله بهره گیری از نمادها و نشانه های شهری، طراحی و برنامه ریزی مبلمان شهری، طراحی فضاهای سبز، توجه به نوع مصالح و رنگ و نما، توجه به منظر سخت و نرم و غیره) به طور خلاقانه تری به طراحی و برنامه ریزی منظر شهری بپردازند.هدف از این پژوهش تبیین شاخص های منظرشهری در راستای توسعه گردشگری پایدار می باشد،پژوهش حاظر مروری تحلیلی وبراساس آثارپژوهشی است ودر پایان جمع بندی و ارایه شاخص های تاثیرگذار منظرشهری درراستای توسعه گردشگری پایدارارایه شده است.کلیدواژه ها
منظرشهری، گردشگری پایدار، توسعه گردشگری پایدار، فضای شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.