اثر تقویت با ژاکت حریره بتن الیافی (SIFCON) بر ظرفیت خمشی تیرهای بتن مسلح

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار آتشبند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

محمدعلی دشتی رحمت آبادی

استادیار گروه عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

سیدکاظم سیدابراهیمی

استادیار گروه عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

از جمله عوامل بسیار موثر در تخریب سازه های بتنی، عملکرد نامناسب تیر ها در برابر زلزله، انفجار، بارهای ضربه ای و ... می باشد. با توجه به اینکه مقاوم سازی و بهسازی سازه ها یکی از امور رایج در مهندسی نوین تلقی می گردد، راهکار مناسب جهت مرتفع نمودن موضوع مطرح شده مقاوم سازی و تقویت تیرهای بتنی می باشد. برای مقاوم سازی و بهسازی اعضای بتن مسلح روش های متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله با توجه به امکانات آزمایشگاهی موجود، مقاوم سازی المان های خمشی بتنی با استفاده از تکنیک بتن حریره الیافی (SIFCON) بررسی شده اند. پارامتر های مورد بررسی با در نظر گرفتن اثر خواص بتن حریره الیافی شامل مقاومت تیر بتنی تقویت نشده، ضخامت لایه تقویت کننده و درصد حجمی الیاف مصرفی می باشند، که آثار این پارامتر ها بر مقاومت خمشی، رفتار منحنی بار-تغییر مکان و جذب انرژی بتن تقویت شده ارزیابی شدند. 16 نمونه تیر با بتن معمولی ساخته و سپس نمونه ها با ژاکت بتن حریره الیافی با درصدهای حجمی الیاف مصرفی 6% ، 8% ،10% و 12% و ضخامت لایه 15 و 30 میلیمتر تقویت شدند. نهایتا نمونه های بتنی تقویت شده با بتن حریره الیافی تحت بارگذاری خمشی قرار گرفتند و ویژگی های مقاومت و شکل پذیری آن مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت و نتایج قابل توجهی در خصوص افزایش در ظرفیت باربری، توزیع مناسب ترک ها و کنترل تغییر شکل اعضای تقویت شده به ثبت رسید.

کلیدواژه ها

بتن حریره الیافی، مقاوم سازی با SIFCON، تیر بتنی مسلح، مقاطع خمشی تقویت شده با SIFCON، ظرفیت باربری، تقویت با ژاکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.