کاربرد منطق فازی در تعیین پارامترهای مقاومتی و مدول دگرشکلی توده سنگ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

چکیده

در تحلیل و طراحی سازه های سنگی، تعیین پارامترهای مقاومتی شامل مقاومت فشاری، کششی و همچنین مدول دگرشکلی اهمیت فراوانی دارند. اما تعیین این پارامترها همواره با عدم قطعیت همراه است. زیرا خصوصیات ناپیوستگی نقش مهمی در تعیین این پارامترها دارند. در چنین شرایطی تعیین فاصله اطمینان برای هر پارامتر، اعتماد به نتایج را افزایش می دهد. در این مقاله برای در نظر گرفتن عدم قطعیت در توده سنگ آندزیت از روش منطق فازی استفاده شده است. تابع عملکرد استفاده شده در مطالعه معیار هوک- براون است. ابتدا با در نظر گرفتن عدم قطعیت در پارامترهای ورودی شامل شاخص مقاومت زمین شناسی، مقاومت فشاری سنگ بکر و ثابت، مجموعه اعداد فازی برای ثوابت توده سنگ تعیین شده است. سپس مجموعه اعداد فازی پارامترهای مقاومتی و مدول دگرشکلی توده سنگ تعیین و در نهایت فاصله اطمینان در هر برش برای پارامترهای مقاومتی و مدول دگرشکلی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

عدم قطعیت، منطق فازی، پارامترهای مقاومتی، مدول دگرشکلی توده سنگ، معیار هوک- براون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.