بررسی تطبیقی طراحی های هوشنگ سیحون و سید هادی میرمیران و تاثیر اندیشه های آنان بر معماری معاصر ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهروش کاظمی

گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، شبستر، ایران

کاوه احمدی

دانشجوی دکتری معماری، گروه هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی جلفا، جلفا، ایران

چکیده

وابستگی و پیوند با سنن و عدم موفقیت در ایجاد حرکتی نوین که قادر به دنباله روی ارزشمند با گذشته بوده و بتواند با معماری امروز جهان به گفتمان بنشیند . بعضی از معماران ایرانی را بر آن داشت تا بر مبنای تجربیات چند دهه اخیر به دنبال راه حلی برای این معضل برایند. این هدف به حرکت جدیدی در معماری مدرن ایران منجر گردید که متاسفانه به دلیل عدم ارتباط نزدیک این معماری و نبود فرصت های مناسب به روش نظام مندی دست نیافته است.معماری معاصر ایران اگرچه در بخش عمده خود، همواره دغدغه تاریخ معماری ایران را داشته و تلاش هایی را در جهت برقراری پیوند با معماری گذشته و تداوم آن به عمل آورده است، لیکن توجه معماری ایران به معماری گذشته، بیشتر سطحی و ظاهری بوده و توجه چندان عمیقی به روح کلی معماری گذشته و نیز اصول و مبانی آن و به کارگیری این اصول و به ویژه تکامل آن، نداشته است.روش تحقیق در این مقاله بصورت کتابخانه ایی و مطالعاتی بوده و هدف از نگارش مقاله این است که با برسی و مقایسه طراحی های هوشنگ سیحون و سید هادی میرمیران تاثیر اندیشه های آنان بر معماری معاصر ایران دست یافته و برخی از کارهای این معماران بزرگ و ویژگی هایی که در کارهای آنان وجود دارد به اندیشه هایشان در طراحی بناها دست پیدا کرد. امید است که معماران امروزی اندیشه های این معماران بزرگ را سر لوحه کارهای خود در طراحی بناهایشان قرار داده وشاهد پیشرفت ایران عزیزمان در حوزه معماری باشیم.

کلیدواژه ها

معماری معاصر، اندیشه های معماری، سید هادی میر میران، هوشنگ سیحون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.