سیالیت در فضاهای مسکونی (بررسی تطبیقی ویلا ساوا و خانه بروجردی ها)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صباغ

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

لیلا شحیطاط

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

مفهوم سیالیت پدیده ای پیچیده است که درباره آن، از منظر رویکردهای مختلف، تعاریف بسیاری ارایه شده است. تفکر معماری همواره به دنبال حرکت از ماده به روح بوده است و این تفکر تاثیر بسیار زیادی بر سیر تحول فضا در معماری داشته است. فضاهای معماری با درک ما از فضا شکل می گیرد، فضا می تواند از ایستایی و سکون محض به پویایی و شناوری خالص تبدیل شود. فضاهای داخلی از طریق فضاهای واسط با بیرون در ارتباطند، حضور فضای واسط یکی از جلوه های سیالیت و تداوم فضایی در معماری است. به همین منظور مقایسه دوبنای حاضر و تاثیر سیالیت فضایی در زمینه پیوستگی فضا و سلسله مراتب یکی از دغدغه های تحقیق حاضر است. پرسش اصلی بر چگونگی نقش سیالیت در فضای مسکونی و تاثیر آن بر فرم خانه بروجردی ها و ویلا ساوا که یکی از فاکتور های تاثیر گذار بر عناصر ساختمان است تاکید می کند. در این پژوهش ابتدا به تعریف و مفهوم سیالیت، و بعد به سیالیت در بنا سپس به گونه های سیالیت فضایی در بنای خانه بروجردی ها و ویلا ساوا و در پایان وجوه مشترک و تفاوت های کالبدی، و پاسخ به مفهوم سیالیت در دو معماری نام برده پرداخته شده است. این پژوهش به روش مشاهدات عینی، اسناد تصویری- توصیفی نمونه های موردی و مطالعات کتابخانه ای با تکیه بر مفاهیم نظری می باشد. می توان نتیجه گرفت در بنای خانه بروجردی ها به علت درونگرایی و بنای ویلا ساوا به دلیل برونگرایی سیالیت و شفافیت فضایی به صورت متفاوتی قابل درک است ، اما هر کدام به شیوه ای در این زمینه موفق عمل کرده اند.

کلیدواژه ها

سیالیت، سیالیت در بنا، شفافیت، ویلا ساوا، خانه بروجردی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.