مدیریت بحران با تاکید بر سیلاب شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مه یار مویدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد صفا دشت

علیرضا اسکندری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مجازی

سیدموسی پورموسوی

استاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد صفا دشت

چکیده

بلایای طبیعی همیشه گریبانگیر آدمی بوده است در این بین تنها مدیریت و بینش درست آدمی است که راه را هموار می نماید. در بین بلایای طبیعی، سیل سالانه هزاران نفر را در کام خود گرفتار می نماید و به غیر از خسارت رساندن به مکان سیلزده بقایا و اثرات خود را تا کیلومتر ها می کشاند و موجبات بیماری های عفونی و ویروسی را فراهم می آورد. اثرات سیل یکی از مهمترین بلایا در جهان است. علل سیل ناشی از عوامل طبیعی مانند باران های شدید و جزر و مد بالا و غیره و عوامل انسانی مانند مسدود کردن کانال یا تشدید کانال های زهکشی، استفاده از زمین نامناسب و غیره می باشد.افزایش جمعیت ناشی از گسترش شهر نشینی، مناطقی نفوذپذیر را در برابر سیل های شدید به وجود آوره است. به منظور پیشگیری از وقوع سیل و یا کاهش احتمال وقوع آن می توان از طریق اقدامات ساختاری کنترل سیلاب مانند احداث سد و یا اقدامات غیرسازه ای مانند پیش بینی و هشدار سیل، خطر سیل و مدیریت ریسک، مشارکت عمومی و غیره اقدام نمود. در این راستا تحقیق حاضر با مطالعه اسنادى به شناسایى تاثیر عوامل طبیعى و انسانی و ایجاد بحرانهاى ناشى از آن در برنامه ریزى هاى شهرى مى پردازد که نتیجه آن توجه به مدیریت بحران در مدیریت شهرى است تا ضمن جلوگیرى از ایجاد سیل و کاهش زیان هاى آن استفاده مطلوب از آب را در ابعاد گوناگون گسترش دهیم.

کلیدواژه ها

سیلاب شهری، رودخانه های شهری، مدیریت بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.