ارزیابی مقایسه ای تاثیر خاکستر پوسته برنج اسیدشویی شده و دوده سیلیس و پودر زیولیت بر روی دوام بتن
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT03_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 552
نویسندگان
کارشناس ارشد سازه، گروه عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
اهمیت سیمان بعنوان مهمترین ماده در انجام کارهای عمرانی برکسی پوشیده نیست .هدف محققان رشته عمران که در زمینه سیمان مطالعه و تحقیق میکنند ساخت سیمان با کیفیت بالا و در نهایت ساخت بتن با خواص کنترل شده استبرخی از پوزولانها پسماند تولیدی صنایع دیگر میباشند و آلاینده محیط زیست محسوب می شوند. حال اگر بتوانیم با جایگزین کردن بخشی از سیمان با موادی که آلاینده محسوب می شوند و پسماند صنایع تولیدی دیگر میباشند باعث بهبود کیفیت و دوام بتن شویم ،گامی موثر در حفظ محیط زیست برداشته ایم. پوزولان ها مواد آتشفشانی با ساختار سیلیسی یا سیلیسی آلومینی هستند که به خودی خود خاصیت چسبانندگی کمی داشته و یا ندارند. ولی به صورت گرد نرم در مجاورت رطوبت و در دمای معمولی با هیدروکسید کلسیم، آهک و قلیایی ها واکنش شیمیایی نشان داده و ترکیباتی با خواص سیمانی بوجود می آورند. در تحقیق انجام یافته بصورت عمده از پوسته برنج استفاده شده است که خود بعنوان ماده اضافی در فرآیند تولید برنج بوجود می آید. در این مقاله با تغییر و کاهش غلظت اسید و تغییر مدت زمان شستشوی پوسته ها و تهیه نمونه های بتنی مختلف از آنها مقاومت فشاری و دوام این نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت . نتایج بدست آمده نمونه های حاوی پوزولان دوده سیلیس ، بیشترین تاثیر را در دوام بتن از خود نشان دادند و یک پله پایین تر از آن نتایج حاصله از پوزولان خاکستر پوسته برنج اسیدشویی شده قرار دارد . با توجه به هزینه بسیار پایین تر تولید خاکستر پوسته برنج و مقاومت فشاری نزدیکی که به دوده سیلیس دارد می توان در شرایطی که نیاز به دوام کمتری از بتن وجود دارد از پوزولان خاکستر پوسته برنج اسیدشویی شده استفاده کرد.کلیدواژه ها
خاکستر پوسته برنج، اسیدشویی، پوزولان، دواممقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.