احیاء پنجره های ارسی به منظور ارتقاء سطح کیفیت آن با تکنولوژی های نوین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمیم عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری. دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس، تهران، ایران

حدیثه کامران کسمایی

دکترای معمااری . عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس، تهران، ایران

چکیده

از زمان های کهن تا کنون، همواره انسان در تلاش برای خلق آثاری ارزشمند بوده تا بتواند جلوه هایی از حقانیت خویش را به اثبات رساند.کشور ایران نیز از این مقوله مستثنی نبوده است. اهمیت هنر سنتی ایران و ناشناخته ماندن و کمبود اطلاعات درباره عملکرد های جانبی برخی از عناصر معماری سنتی ایران ایجاب می کند تا در پی شناخت و بازشناسی حکمت این عناصرباشیم. در این میان ارسی یکی از عناصر معماری است که رو به فراموشی نهاده است. در و پنجره های مشبک با شیشه های رنگی علاوه بر ایجاد انعکاس نور در فضا، نقش بسیار موثری در جذب گرما و گرمایش فضا در مناطق سرد و خشک ایران، به حساب می آمده است. در چند دهه اخیر با مطرح شدن بحث انرژی پایدار و تجدیدپذیر و هم چنین محدود بودن انرژی های فسیلی، نقش استفاده از انرژی های پاکی مانند انرژی خورشیدی برای گرمایش، بسیار پر رنگ تر از قبل گشته است. به همین منظور این پژوهش به بررسی چگونگی کارکرد پنجره های ارسی در معماری سنتی ایران و بازشناسی تاثیر این عناصر در پایداری محیطی پرداخته است و در راستای به دست آوردن و ارایه راهکارهایی کاربردی به منظور باز زنده سازی ارسی های سنتی در معماری مدرن امروز با استفاده از تکنولوژی روز دنیا است. روش این پژوهش توصیفی، تحلیلی در بستر مطالعات میدانی و کتابخانه ای بوده است.نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که می توان از محصولات شیشه های ساخته شده با تکنولوژی روز و هوشمند، در قالب پنجره های ارسی استفاده کرد با انجام این روش هم از تاثیرات روحی وروانی پنجره های ارسی استفاده می شود و هم ساز و کار آنها در ذخیره انرژی و استفاده بهینه از نور خورشید تقویت می یابد.همچنین فرهنگ وسنت دیرینه ما که رو به زوال و فراموشی است عمر دوباره ای می گیرد.

کلیدواژه ها

معماری، کنترل انرژی، پنجره های ارسی، پنجره های هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.