همسازی اقلیم در معماری شهرک گلسار کلانشهر رشت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی کریمی بالاجورشری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

حسین قنبری

دانشگاه پیام نور،گیلان،رشت

چکیده

مفهوم مسکن علاوه بر مکان فیزیکی، کل محیط مسکونی را نیز در بر می گیرد که شامل کلیه خدمات و تسهیلات ضروری مورد نیاز برای بهزیستن خانواده و طرح های اشتغال، آموزش و بهداشت افراد است. در واقع تعریف و مفهوم عام مسکن یک واحد مسکونی نیست بلکه کل محیط مسکونی را شامل می گردد. به عبارت دیگر مسکن چیزی بیش از یک سرپناه صرفا فیزیکی است و کلیه خدمات و تسهیلات عمومی لازم برای بهزیستن انسان را شامل می شود و باید حق تصرف نسبتا طولانی و مطمین برای استفاده کننده آن فراهم باشد. ضرورت توجه به شرایط غالب اقلیمی در یک طیف زمانی دراز مدت می تواند عاملی تعیین کننده در نوع و مکانیسم فعالتی های انسانی (اعم از فعالیت های کشاورزی، ساختمانی، صنعتی و...) و شرایط سکونتگاهی وی باشد. در همین راستا، تصمیم بر سکونت در یک محل و نیز سبک معماری خانه مسکونی و مصالح به کار گرفته در ان می تواند در ارتباط تنگاتنگی با شرایط قرار داشته باشد.انواع آب و هوا و تغییرات سالیانه یا فصلی آن، انسا نها را در جهت ساختن و بوجود آوردن انواع فضای زیستی خود، به ایجاد نقاط مسکونی در رابطه با نوع آب و هوای محیطی که در آن زندگی می کنند، ملزم ساخته است. نقش درجه حرارت در پای گیری و توسعه شهرها و نقاط مسکونی، تاثیر بسزایی دارد. درجه حرارت بالا، نوع خاصی از شهرها و روستاها و اماکن مسکونی را ایجاب می کند. نوع مسکن در اقلیم های مرطوب با خشک تفاوت اساسی دارد. میزان بارندگی با نوع سقف و جنس آنها در ساختمان و طول و عرض کوچه ها و شیب طبیعی محلات شهری و حتی فرم گیری ساختمان ها، رابطه مستقیمی دارد. بالا یا پایین بودن درصد رطوبت و همچنین باد از جمله عوامل موثر میباشند میزان رطوبت در رابطه با جنس مصالح ساختمان و فشردگی یا گسترده بودن آن، قابل تامل است. همچنین باد در تغییر و تعدیل درجه حرارت و شرایط آب وهوایی و استقرار مسکن در نقاط مناسب یا نامناسب، تاثیر شگرفی دارد.

کلیدواژه ها

مسکن، عوامل جغرافیایی، اقلیم، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.