بررسی انواع نقشه های پایه مورد استفاده در شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق
- کد COI اختصاصی: GISCONF04_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1836
نویسندگان
کارشناس ارشد GIS، شرکت آب و فاضلاب شیراز، رییس گروه GIS
دانشجوی دکتری منابع آب، شرکت آب و فاضلاب شیراز، معاون برنامه ریزی و بهبود مدیریت
چکیده
امروزه استفاده از نقشههای پایه توپوگرافی در امور عمرانی و اجرایی امری بدیهی است. در مورد پروژههای اجرایی، بسته به کاربرد مورد نظر، نقشه های پایه از بین مقیاس های 1:2000، 1:1000 و 1:500 انتخاب میگردد. علت این انتخاب نیاز به دقت بیشتر در موقعیت عوارض و همچنین وجود کلاس های عوارض بیشتر در این مقیاس ها میباشد. همیشه انتخاب مقیاس بهینه، موضوع بحث کاربران نقشه بوده است. باید توجه داشت که لزوما بزرگترین مقیاس، بهترین انتخاب نخواهد بود. مسیله دیگر در انتخاب مقیاس نقشه، تقابل بین دقت و هزینه تهیه نقشه است. یعنی دقت بیشتر در هندسه عوارض تقریبا با مجذور هزینه تهیه نقشه همراه است. به همین دلیل انتخاب نقشه پایه مورد نیاز در صنعت آب و فاضلاب و همچنین نوع نقشه مورد استفاده و نحوه تهیه و دسترسی به این نقشه ها از موارد مهم در زمان پیاده سازی GIS میباشد. انواع نقشه های پوششی مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب شامل نقشه های 25000، 50000، 2000 در محدوده شهرها و نقشه های بلوک بندی آماری و نقشه های طرحهای هادی در محدوده روستاها میباشد. با بررسی دقت و موجود بودن نقشه های 1:2000 برای اکثر شهرها و همچنین نقشه طرحهای هادی و بلوک بندی روستایی برای اکثر روستاهای کشور، استفاده از این نقشه ها به عنوان نقشه پایه در شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی توصیه می-گردد.کلیدواژه ها
نقشه پایه، سیستم اطلاعات مکانی، شبکه آب و فاضلاب، نقشه پوششیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.