تبدیل مدل ژیوالکتریکی یک آبخوان به مدل زمین شناسی درمحیط GIS
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق
- کد COI اختصاصی: GISCONF04_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 618
نویسندگان
کارشناس ارشد ژیوالکتریک، گروه احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی، شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی ، اراک
کارشناس آبیاری، معاونت طرح و توسعه، شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی ، اراک
کارشناس مهندسی منابع آب، دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب زیر زمینی شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی ، اراک
چکیده
کشور ما ایران، دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک بوده و جهت تامین آب مورد نیاز شرب، صنعت و کشاورزی، وابستگی خاصی به منابع آب زیر زمینی دارد. بنابراین تعیین برخی مشخصات کیفی ذخایر آب زیرزمینی درکشور با استفاده از روشی سریع و ارزان بمنظور مدیریت و حفاظت این منابع ارزشمند از اهمیت فوق العاده برخوردار است. در این مطالعه ارزیابی اولیه داده ها در GIS به منظور تهیه مدل دو بعدی داده های مقاومت ویژه الکتریکی حاصل از سونداژ زنی الکتریکی قایم (VES) برای تعیین برخی مشخصات آبخوان مخلص آباد بکار گرفته شده است و مدل های ژیوالکتریکی حاصل در نرم افزارGIS به مدل زمین شناسی تبدیل شده است .در ادامه به کمک نتایج بدست آمده از امتداد گسل موجود در منطقه، درزه شکستگی های ناشی از آن شناسایی و به اهمیت آنها در زهکشی و تامین آب مورد نیاز منطقه مورد مطالعه پرداخته شده است. در نهایت پس از ارایه مدل زمین شناسی آبخوان، یک حلقه گمانه جهت حفاری پیشنهاد گردیده است و نتیجه موفق حفاری موید مطالعات انجام شده می باشد.کلیدواژه ها
توموگرافی، GIS، مدل کیفی، وارون سازی، مدل ژیوفیزیکی، مدل زمین شناسی، سونداژ زنی، گسلمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.