شکل گیری GIS در شبکه فاضلاب شهری اراک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق
- کد COI اختصاصی: GISCONF04_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 829
نویسندگان
کارشناس GIS در شرکت آب و فاضلاب اراک
کارشناس خدمات مشترکین در شرکت آب و فاضلاب اراک
چکیده
به علت تمرکز روز افزون مردم در شهرها از یک سو و گسترش صنایع از سوی دیگر لازم میسازد که فن دفع پسابهای حاصله از شبکه فاضلاب مانند هر فن دیگری در حال تکامل باشد .لذا آگاهی از جزییات شبکه در دست بهره برداری برای مهندسین متخصص فاضلاب شهری یک امر حیاتی ولازم میباشد. مهمترین ابزار جهت مدیریت کارآمد در هر زمینهای وجود اطلاعات میباشد. وجود اطلاعات و در دسترس بودن آنها به خصوص در سازمانهایی که با حجم عظیم داده ها مواجه میباشند امری لازم و ضروری است. GIS با فراهم نمودن امکان ذخیره سازی و نمایش کلیه اطلاعات مکان مرجع مورد نیاز شرکت، مدیران این مجموعه را قادر میسازدتا به صورت بهینه و سیستماتیک، مجموعه فعالیتها و طرح های مرتبط با آن شرکت را سازماندهی کنند.هدف از این تحقیق بررسی چگونگی به کارگیری سامانه GIS در مدیریت و بروزرسانی دادههای مکانی، توصیفی و بهرهبرداری شبکه فاضلاب کلانشهر اراک با توجه به قیدهای سازمانی و تکلیفی میباشد. جهت انجام این مطالعه، پس از شناسایی نیازها، کلاسهای مدل مفهومی و در ادامه مدل منطقی اطلاعاتی مکانی و توصیفی شبکه فاضلاب تشکیل شد. کلاسها در محیط ArcGIS تلفیق و با بهرهگیری از اطلاعات پراکنده و متمرکز نمودن آنها در بانک اطلاعاتی GIS و طراحی پایگاه داده تحت وب، برای شبکه فاضلاب، مورد استفاده کاربران قرار گرفت. نتایج نشان داد که با استقرار ابزار GIS در امور آب و فاضلاب و استخراج خروجیهای متفاوت همراه با تجزیه و تحلیلهای گوناگون، قادر به پاسخگویی و طراحی پرسشهای جدید در امر بهبود خدمات رسانی و پیشگیری از مشکلات بعدی شبکه فاضلاب می باشد.کلیدواژه ها
آب و فاضلاب، بانک اطلاعاتی، پایگاه داده تحت وب، شبکه فاضلاب، .GISمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.