بررسی نقش استراتژیک GIS در برنامه ریزی برای توسعه زیر ساخت های اجرایی پروژه های آب و فاضلاب شهر اراک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق
  • کد COI اختصاصی: GISCONF04_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی تیموریان

کارشناس تحقیقات و بهبود بهره وری شرکت آب و فاضلاب شهری استان مرکزی

حسین امیری

معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب شهری استان مرکزی

مهران مامقانی نژاد

مدیر تحقیقات و بهبود بهره وری شرکت آب و فاضلاب شهری استان مرکزی

چکیده

امروزه سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و ابزار مرتبط با آن در تجزیه و تحلیل داده های مکانی گسترش زیادی یافته است. امور آب و فاضلاب هر شهر وظیفه حیاتی تامین و توزیع آب شهروندان از یک سو و جمع آوری فاضلاب را از سوی دیگر برعهده دارد و به دلیل گسترش فراگیر و تعداد زیاد مشترکین، نیازمند به کارگیری سیستم اطلاعاتی کارآمد و مناسبی است تا در حداقل زمان و با بیشترین کیفیت دسترسی به اطلاعات سیستم شبکه را فراهم نماید. کاربرد سیستم های نوینی مانند GIS در شرکت های آب و فاضلاب شهری می تواند مسیولین این صنعت را در رسیدن به اهداف خود یاری کند. معضلات و مشکلات به وجود آمده درشهرها،خصوصا شهرهای بزرگ و حجم عظیم اطلاعات، خصوصا اطلاعات مکانی و نیاز به حفظ و نگهداری این اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها ما را مستلزم استفاده از GIS مینماید. GIS در قسمتهای مختلف به شرکت های آب و فاضلاب کمکشایانی نموده است. از طرفی برنامه ریزی برای توسعه شرکت های آب و فاضلاب با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی مبتنی بر فناوری های اطلاعاتی امری ضروری است. سیستم اطلاعات جغرافیایی((GIS، به عنوان یک ابزار ارزشمند و دقیق از مزایای بی شماری در برنامه ریزی عمران شهری و توسعه شهری و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست دارد. تحقیق حاضر در پی نشان دادن برخی از جنبه هایی استراتژیک و قابل استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی در برنامه ریزی برای توسعه شهری در خصوص پروژه های شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی می باشد . این تحقیق از نوع توصیفی است و به صورت مروری و بررسی منابع مکتوب، تهیه شده است. با توجه به یافته های تحقیق در صورت آشنایی و بهره برداری صحیح از سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS می توان در جهت توسعه و عمران شهری گام های بلندی برداشت.ظهور فناوریهای نوین در حوزه تاسیسات زیربنایی و شریانهای حیاتی، ضرورت افزایش کیفیت پاسخگویی بهینه و بهروز به مشترکان موجب شده است تا سامانههای اطلاعات جغرافیایی مرکز توجه قرار گیرد. سامانههایی که موجب بهبود اطلاعرسانی و بالا رفتن توان فرماندهی میشود.

کلیدواژه ها

توسعه زیر ساخت های اجرایی ، شرکت آب وفاضلاب شهری مرکزی، برنامه ریزی شهری ، ( GIS)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.