نمادگرایی در هنر اسلامی با توجه به آرای سنت گرایان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN01_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1162
نویسندگان
دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
دانشیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
چکیده
سنت گرایان ادعا می کنند که در تعریف آنان سنت مجموعهی حقایق و اصولی است ثابت و قابل انتقال، که دچار کهنگی و تغییر و تحول نمیشود، این مجموعه اصول داری منشایی الهی است که بر بشر وحی و الهام شده و تمامی شیون و امور زندگی انسان را با حقیقت الهی در پیوند قرار میدهد. در این مقاله با مطالعه اسناد و مدارک موجود و به روش کتابخانه به بررسی آرای سنت گرایان در هنر اسلامی پرداخته و به شرح مفهوم نماد از نگاه آنان در این هنر میپردازد. سنت گرایان نمادها را زبان سنت میدانند و به این باور هستند که استفاده از نمادها بهترین راه تبیین حقایق باطنی و عمیق آموزه های عرفانی و متافیزیکی است. دلیل گرایش آنان به تفسیری نمادین از دین و هنر، توجه آنها به متون عرفانیست، در نزد آنان معانی مختلف یک رمز حاکی از سطوح مختلف واقعیت است، ممکن است معانی گاهی متناقض به نظر آیند اما در باطن به هم پیوسته و مرتبت هستند و مفهومی مشترک را میرسانند. در هنر اسلامی نمادها به فراسوی خود می پردازند و سعی در اشاره به واقعیتی فراتر از گسترهی مادی و زمینی دارند.کلیدواژه ها
سنت، سنت گرایی، هنر اسلامی، نمادمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.