مروری بر زیباشناسی ژاپنی در باغ ژاپنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN01_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب دبیریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

علی اصغرزاده

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

ژاپن یک نمونه ی نسبتا موفق از اجتماعی می باشد که توانسته مفاهیم سنتی و بومی موجود در میان مردمانش رابا جهان مدرن معاصر هماهنگ سازی نماید و به پیشرفت های چشمگیری در چند دهه ی اخیر دست یابد. در تمدن ژاپنی ساختارهای فرهنگی و اجتماعی بر پایه ی مفاهیم معنوی متاثر از مکاتب و آیینهای دینی و مذهبی موجود در آن سرزمین قرار گرفته است که از گذشته های دور آغاز شده و در گذر زمان با ادیان و مفاهیم آیینی تمدن های همجوار آمیخته شده است. باید توجه داشت که رابطه ی هر فرهنگی با طبیعت، بازتاب طرز تفکر آن جامعه نسبت به جهان پیرامون و کیفیت زندگی در آن اجتماع میباشد. باغ به عنوان عالیترین مکان بروز و ظهور این ارتباط، میتواند در راستای شناخت بن مایههای اندیشه و افکار حاکم بر جوامع، نقش تعیین کننده ای را دارا باشد. تمایل انسان به زیبایی از یک میل درونی و باطنی سرچشمه می گیرد که متناسب با نوع نگاه وبینش هر فرهنگ، نمود بیرونی و ظاهری متفاوت و متنوعی دارد. در باغ ژاپنی می توان شاهد توجه و دقت ویژه ای بود که طراح آن برای رسیدن به حد اعلای زیبایی از دیدگاه یک هنرمند ژاپنی به آن پرداخته است. شناسایی و بررسی این عوامل و عناصر زیبایی بخشی که متاثر از ایدیولوژی و نگرش های آیینی موجود در فرهنگ ژاپنی میباشد، میتواند طراحان را به سوی کشف و شناخت لایهها و ابعاد پنهان در اندیشه ی ژاپنی سوق دهد.همچنین به عنوان راه حل هایی برای ایجاد چنین کیفیت هایی در طراحی فضاهای سبز رهنمون گردد. مقاله ی پیش رو به روش توصیفی-تحلیلی به بررسی و مرور برخی عوامل زیباشناختی در باغ ژاپنی میپردازد که ازاندیشه های غالب بر فرهنگ، هنر و تمدن ژاپنی پدید آمده است.

کلیدواژه ها

زیباشناسی ژاپنی، باغ ژاپنی، ژاپن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.