بازسازی بافت فرسوده محله زرگتن شهرستان پیرانشهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوس شهری

استادیار گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز ارومیه

سمکو شیخی

دانشجوی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز ارومیه

فرهاد عبدالله پور

دانشجوی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز ارومیه

چکیده

بافتهای فرسوده شهری با مجموعهای از معضلات و مسایل متعدد مواجهاند که فرایند حیات شهری در این پهنه را بسیار مشکل ساخته است . چنین وضعیتی در گذر زمان موجب کاهش انگیزه سکونت و ماندگاری در این پهنهها شده است. در سالهای اخیر با توجه به شرایط حیات بافتهای فرسوده شهری و معضلاتی که در این پهنه ها وجود دارد، مداخله هدفمند در آنها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.در مقاله حاضر سعی شده است به شناخت و ارزیابی بافت فرسوده شهرستان پیرانشهر (منطقه زرگتن ) می باشد، با تاکید بر نقش و ضرورت توسعه درونی در بهسازی و نوسازی محدوده، پرداخته شود .در این پژوهش با روش تحلیلی- پیمایشی و با اقدام به مطالعات پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه و مشاهده مشارکتی و مصاحبه های هدفمند، به شناخت و ارزیابی محدوده پرداخته شد و از تکنیک های مشاهده، مصاحبه، روش های اسنادی، تحلیل محتوی و مطالعات موردی استفاده شده است. جامعه آماری مشتمل بر 18,257 نفر بوده است که تعداد 124 پرسشنامه از بین جامعه آماری به صورت تصادفی نمونه برداری شد و در نهایت نتایج تحقیق در قالب مدل سولآت ارایه شده است. براساس نتایج حاصل از تحلیل سوالات در این محدوده هم فرسودگی کالبدی و هم فرسودگی کارکردی مشهود است. برای رفع فرسودگی کالبدی محدوده الزم است که بهسازی و نوسازی ابنیه موجود در محدوده در درجه اول و سپس دسترسی ها و بناهای عمومی و در نهایت در کل محدوده بهسازی و نوسازی صورت گیرد. و اما برای رفع فرسودگی کارکردی محدوده باید کاربریهای ناسازگار و نادرست اصلاح شود.

کلیدواژه ها

توسعه درونی، بهسازی و نوسازی، بافت فرسوده، کاربری شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.