بررسی تاثیر معماری مدرن غرب بر آثار معماران معاصر ایران نمونه موردی: عبدالعزیز فرمانفرماییان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا برجسته

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد رامسر- مهندسی معماری

ساهره مهرابیان

فارغ التحصیل دانشگاه گیلان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر

چکیده

معماری تاریخی ایران بخش مهمی از گنجینه هنر بشری و دارای شناسه بین المللی است اما سرزمین ما در دوران معاصر در جریان تحولاتی قرار گرفت که نقطه پایانی بر کارایی روزمره معماری تاریخی ایران بود و ضرورت تحول آن را برای سازگاری و همراهی با زندگی معاصر ایجاد می کرد. تاریخ نگارارن,شروع مدرنیته را فاصله میان رنسانس و انقلاب فرانسه می دانند و بعضی نیز آغاز صنعتی شدن جوامع اروپایی را شروع مدرنیته می شمارند. شروع معماری معاصر ایران را می توان از حدود سال 1300 به بعد دانست. روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد. برای انجام مطالعه، ازشیوه های مرسوم جمع آوری اطلاعات اعم از اسنادی و میدانی بهره گیری شده است.این مقاله سعی دارد با برسی منابع کتابخانه ای و منابع تحقیقی و برسی موردی ضمن معرفی مختصری از معماری مدرن و تاثیرات آن در طرحهای معماران ایرانی,به برسی طرحها و بناهای به نام معمار بزرگ عبدالعزیز فرمانفرماییان که برگرفته از سبک مدرن در شهر تهران می باشد پرداخته و سعی در آشنایی هر چه بیشتربا افکار و ایدها و نظرات این معمار بزرگ در آثار مدرنیته او شده است.معماریکه بیش از ده کار بزرگ هنری را در کارنامه معماری خود به ثبت رسانیده و نامش را در این آثار جاودان کرده است. فرمانفرماییان با سبک بین المللی معماری کشورهای پیشرفته را در ایران طرح کرد . نتیجه کار او ایجاد ابنیه ای بود کارکردی ، اقتصادی و برخورداراز صداقت و سادگی است

کلیدواژه ها

مدرنیته،معماری غرب،معماری معاصر، عبدالعزیز فرمانفرماییان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.