تاثیر هوش هیجانی بر نگرش کارکنان نسبت به تسهیم دانش در دانشگاه های استان اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF04_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فاتحی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی با تمایل به تسهیم دانش در دانشگاه های استان اصفهان انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات توصیفی – پیمایشی از شاخه تحقیقات میدانی میباشد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ((1998 و پرسشنامه تسهیم دانش دیکسون((2001 است. این پژوهش در دانشگاه های استان اصفهان زمستان 1395 انجام پذیرفت. جامعه آماری پژوهش کارکنان و اساتید دانشگاه استان اصفهان به تعداد 145 نفر میباشد. که با استفاده از جدول مورگان 105 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. پرسشنامه بین اعضاء نمونه آماری توزیع شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به ترتیب به کمک تعدادی از اعضاء جامعه ی آماری و استاد راهنما و تعدادی از اعضاء گروه مدیریت و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ بررسی شد که آلفای کل پرسشنامه تسهیم دانش 0/87 و هوش هیجانی حدود 0/80 برآورد گردید. پردازش آماری در محیط نرم افزاری SPSS و با استفاده از آزمون T دو گروه مستقل، رگرسیون، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یکطرفه انجام گردید. نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی و تمایل به تسهیم دانش در دانشگاه استان اصفهان(ضریب همبستگی: (0/613 رابطه وجود دارد. همچنین بین مولفه های هوش هیجانی(خودآگاهی با ضریب همبستگی0/769، خود تنظیمی با ضریب همبستگی 0/617، همدلی با ضریب همبستگی 0/659، مهارت اجتماعی با ضریب همبستگی 0/651 و خود انگیزی با ضریب همبستگی (0/680 با تمایل به تسهیم دانش در دانشگاه های استان اصفهان رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

تسهیم دانش، هوش هیجانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.