تاثیر اقلیم بر مدیریت پروژه با رویکرد نگاه به ساخت پروژه مسکونی در اقلیم سرد و کوهستانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF04_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو بهشتی

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران

شایسته حمیدخانی ها

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران

مجید شهبازی

دکتری معماری ، استاد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ، ایران

چکیده

در کشور ما وجود مناطق اقلیمی متفاوت ، عامل ایجاد شرایط آب و هوایی خاص در فصول مختلف سال و در نتیجه تنوع در ساخت و ساز های انسانی شده است. معماران سنتی به لحاظ تجربه چند هزار ساله، اصول و روش هایی ابداع نموده اند که بدون استفاده از وسایل مکانیکی، شرایط زیست محیطی ساختمان ها را به شرایط آسایش انسان تا حد ممکن نزدیک کرده است. اما متاسفانه امروزه در گاهی مواقع ساخت ساز هایی را کاملا متفاوت با محیط و شرایط اقلیمی می بینیم که در وحله اول زیبایی را در نظر گرفته است اما بعد از ساخت بناها با مشکلات فراوانی اعم از سردی و گرمی بیش از حد روبرو می شوند که برای رفع این مشکل نیاز به استفاده بیشتر از وسایل گرمایشی و سرمایشی پیش می آید که نه تنها سود آور نمی باشد بلکه انرژی زیادی را نیز به حدر می دهد. بنابراین در این پژوهش هدف بر این قرار گرفت تا با تاکید بر مدیریت پروژه، بتوان با استفاده از شیوه سنتی گذشته ساختمان هایی نوین برای مردم این مناطق طراحی کرد تا علاوه بر زیبایی آسایش را نیز برای آنان به دنبال داشته باشد. برای پیشبرد اهداف به جستجو در کتابخانه ها و مقالاتی پژوهشی مرتب پرداخته شد. در نتیجه با تحلیل و بررسی در بین یافته های مشخص شد که عوامل بسیاری برای ساخت و ساز در مناطق سردسیر دخیل هستند تا طراحی معماری هماهنگ با اقلیم، بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان ها و صرفه جویی در مصرف انرژی ارایه دهند.

کلیدواژه ها

اقلیم، مناطق سردسیر ، شیوه های سنتی و نوین ، مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.