بررسی فون کفشدوزک های Coccinellidae در مزرعه کلزا (ساری:مازندران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در زراعت و اصلاح نباتات
  • کد COI اختصاصی: CROPCONF02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

معصومه شایان مهر

عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مجید میراب بالو

عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام

چکیده

به منظور بررسی فونستیک کفشدوزک های مزرعه کلزای شهرستان ساری نمونه برداری های منظمی از مزرعه کلزا در سال 95-94انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در مجموع پنج گونه کفشدوزک متعلق به دو زیر خانواده در مزارع کلزای شهرستان ساری وجود دارند. این گونه ها شامل: 1758 Coccinella septempunctata Linnaeus, ؛ 1758 Coccinella undecimpunctata Linnaeus, ؛ Hippodamia variegata ؛ (1777 Goeze,) ؛ 1850 Scymnus (Scymnus) nubilus Mulsant ؛ (1758 Linnaeus,) Propylea quatuordecimpunctata می باشند که گونه P. quatuordecimpunctata دارای فراوانی بیشتر نسبت به گونه های دیگر میباشد. گونه های کفشدوزک در این مزرعه دارای تراکم ناچیزی میباشند و بیشتر گونه ها در فصل بهار و پاییز فعالند. گونه های P. quatuordecimpunctata و گونه S. nubilus برای اولین بار به عنوان گونه های شکارگر از مزارع کلزا در ایران معرفی میشود.

کلیدواژه ها

کفشدوزک، کلزا، ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.