سرعت پر شدن دانه تحت تاثیر مصرف خارجی اسید آبسزیک و سیتوکنین در مراحل مختلف رشد دانه گندم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در زراعت و اصلاح نباتات
  • کد COI اختصاصی: CROPCONF02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی حسینی طهرانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران

سیف الله کیا چهارباغی

فارغ التحصیل کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی کرج

پوریا مظلوم

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

امیر عباس موسوی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

اسید آبسزیک ABA وسیتوکنین CK علاوه بر تنظیم فرایندهای مرتبط با پیری در شکل گیری قدرت من مخزن نقش اساسی دارند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات مصرف خارجی این دو تنظیم کننده رشد با غلظت 100 میکرو مولار در 9 سطح : 1- شاهد-2- Ck در زمان ظهور سنبله 3- Ck در 14 روز بعد از ظهور سنبله 4- ABA در زمان ظهور سنبله 5- ABA در 14 روز بعد از ظهور سنبله 6- Ck در زمان ظهور سنبله و ABA در 14 روز بعد از ظهور سنبله 7- ABA در زمان ظهور سنبله و Ck در 14 روز بعد از ظهور سنبله 8 ABA- در هر دو زمان 9- Ck در هر دو زمان، بر برخی خصوصیات در مراحل رشد دانه در سالزراعی 88 - 1387 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که وزن هزار دانه و عملکرد دانه به طور معنی داری تحت تاثیر مصرف خارجی این دو تنظیم کننده رشد گیاهی قرار گرفتند و نقش هورمون ها در بالا رفتن سرعت و مدت پر شدن دانه به گون های است که تیمار Ck در زمان ظهور سنبله طول دوره پر شدن دانه را افزایش داد. بیشترین عملکرد دانه مربوط به مصرف خارجی سیتوکنین در زمان ظهور سنبله مربوط می شود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که، محلول پاشی سیتوکنین در زمان ظهور سنبله بیشترین تاثیر مثبت را بر عملکرد دانه و افزایش طول دوره پر شدن در مقایسه با سایر تیمارها داشت.

کلیدواژه ها

اسید آبسزیک، پیری، منبع، پر شدن دانه، ظهور سنبله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.