پاسخ کمی و کیفی ارقام بومی و اصلاح شده برنج به سولفات روی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در زراعت و اصلاح نباتات
- کد COI اختصاصی: CROPCONF02_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 579
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور
پژوهشگر پسادکتری، بخش مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج
عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
به منظور بررسی پاسخ کمی و کیفی ارقام بومی و اصلاحشده برنج به مقادیر مختلف روی، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان بابل در سال 1390 اجرا شد. سطوح 0، 20 و 40 کیلوگرم سولفات روی در هکتار به عنوان عامل اصلی و ژنوتیپ های سنگ طارم، طارم محلی، ندا و شیرودی به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد بیشترین طول خوشه و طول برگ پرچم برای رقم طارم محلی حاصل شد. بیشترین تعداد خوشه در متر مربع و تعداد کل خوشه چه با مصرف 40 کیلوگرم سولفات روی تولید شد. بیشترین عملکرد دانه برای رقم ندا و شیرودی حاصل شد که دلیل اصلی آن افزایش تعداد خوشه در متر مربع و وزن هزار دانه بود. با مصرف سولفات روی غلظت نیتروژن دانه افزایش یافت.حداکثر جذب نیتروژن و روی دانه با مصرف 40 کیلوگرم سولفات روی حاصل شد. حداکثر جذب نیتروژن دانه برای اثر متقابل مصرف 20 کیلوگرم سولفات روی و دو رقم ندا و شیرودی و اثر متقابل مصرف 40 کیلوگرم سولفات روی و دو رقم ندا و شیرودی به دست آمد. بنابراین ارقام مختلف واکنش مثبت به مقادیر بالای روی نشان دادند.کلیدواژه ها
برنج، رقم، روی، عملکرد دانه، شاخص برداشتمقالات مرتبط جدید
- نقش گیاهان دارویی بر ارتقای امنیت غذایی و اقتصادی کشاورزان
- مروری بر تاثیر گیاهان دارویی بر پیشگیری و درمان سرطان پستان
- کاربردهای برگ گردو در گزیده ای از منابع طب سنتی ایران
- بررسی عوامل موثر بر خواص دارویی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی بومی مناطق مختلف
- بررسی تاثیر مصرف گیاهان دارویی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا: مطالعه مروری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.