مروری بر مفاهیم و روابط مشترک بین هنرهای معماری و موسیقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نظری و عملی در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONTAS01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری ایرانی شیرامین

دانشجوی کارشناسی ارشد -باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی

مسعود حق لسان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلخچی، گروه معماری،ایلخچی

چکیده

همه هنرها به طور عرضی با همدیگر ارتباط دارند چرا که منشا تمام آن ها تجلی زیبایی است. در عالم وجود و خطوط معماری و موسیقی ارزش قدسی دارند، معماری همان موسیقی به موسیقی همان اعمالی است. معماری و موسیقی جامد است. هم موسیقی و هم معماری بسیار وام دار علم ریاضی هستند. رابطه بین موسیقی و معماری یک رابطه ذهنی است و نه یک رابطه واقعی بنابراین به طور کلی اساس برخورد شکلی با بررسی لایه های درونی بر پایه نسبت حالی است که با بهره گیری از علم هندسه به طور مشترک در موسیقی و معماری وجود دارد. فضا را می توان به طور مشترک هم در موسیقی، هم در معماری یافت زیرا که هر دو هنر صدرا در فضایی متفاوت از آنچه به طور معمول در آن زندگی می کند قرار می دهند. فضا، مطلقا نه امری ذهنی است و نمی توان آن را امری عینی قلمداد نمود بلکه در مرز این دو قرار دارد. و 30 ما شناخت مفاهیم و روابط مشترک بین هنرهای معماری و موسیقی است و خاستگاه که آفرینش معماری از آن آغاز می شود و مسیر را طی می کند تا به هدف نهایی برسد در آفرینش موسیقی نیز صادق است، هدف از این پژوهش است در این پژوهش تلاش شده تا براساس روش پژوهش شناختی و با رویکردی توصیفی - تحلیلی و با نگاهی جامع صورت کتابخانه ای و اسنادی، ادبیات موضوع مورد بررسی قرار بگیرد. نتایج حاصل نشان می دهد که می توان با تطبیق دادن ضوابط مشترک بین هنر معماری با هنر موسیقی، قل قلی تو مطلوب برای فضای معماری همگون با مفاهیم موسیقی ارایه داد، پس ساخت بنایی ماندگار ملزم به شناخت دقیق روابط مشترک بین موسیقی و معماری است.

کلیدواژه ها

هنر معماری، هنر موسیقی، معکاری و موسیقی، مفاهیم مشترک، تاثیرگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.