بررسی و مطالعه معماری دوره قاجاریه با توجه به روند شکل گیری و تغییرات عناصر شکل دهنده بنا
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1731
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 775
نویسندگان
دانشجوی دکترا معماری دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه خلیج فارس
دانشجوی دکترا معماری دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر
دانشجوی دکترا معماری دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر
چکیده
جایگاه و مرتبه ى معماری قاجار در تاریخ معماری گذشته ى ایران قبل از دوره ى جدیدمی تواند محل بحث و تامل باشد. به طور خلاصه، معمارى قاجار ادامه دهنده ى معمارى دوران هاى پیش به خصوص صفویه است. در بسیارى موارد به علت ورود ناصرى مانند خیابان و میدان به ایران و همچنین سفر به اروپا و ... تغییراتى در معمارى قاجار رخ مى دهد و معمارى در این دوران نسبت به این عناصر شکل مى گیرد. در دوران قاجار عناصر و اشکالى مانند روزن هاى قوسى شکل و هلالى بالاى ارسى، سنتورى، حوض خانه و ... وارد معمارى مى شوند که از مشخصات معمارى این دوره به حساب مى آیند. بنابراین در دوران قاجار با وجود ورود عناصر جدید مانند خیابان و میدان به معناى امروزى شاهد رشد و تکامل معمارى هستیم. بنابراین دراین پژوهش به معرفی بیشتر معمارى قاجار و عناصر رایج در معمارى قاجار مى پردازیم.کلیدواژه ها
معمارى، قاجار، خیابان، میدان، سنتوری، قوسمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.