ساختارشناسی الگوهای معماری ایرانی براساس فلسفه ساختارگرایی راه حلی برای مقابله با بحران معماری معاصر ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1726
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاور ابراهیمی گنجه

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

مسعود طاهری شهرآیینی

دکتری معماری، استادیار، عضو هیات علمی و رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

سعید خاقانی

دکتری معماری، استادیار و عضو مدعو هیات علمی دانشکده پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هیچ قانون و یا مرجعی وجود ندارد که برای چالش های غالب بر جامعه معماری امروز ایران ما الگو و زبانی جدید به عنوان راهکار ارایه دهد. تنها با یاری و تکیه بر تجربه گذشتگانمان است که می توانیم نظرات بی شمار فیلسوفان و تحسین هنرمندان گواه بر زیبایی کامل این تجربیات را تصدیق کنیم. معماری باید نیازهای فیزیکی و روحی ما را از محیط اطرافمان تامین کند و ساختار و چهارچوبی برای فعالیت های جاری در آن بسازد؛ و بالاتر از همه بیانگر ارزش های فرهنگی، اخلاقی و نمادین معماری ما باشد. باید یادآور شویم که یک بنا از گذشتگان ما تا چه حد می تواند تاثیر ذهنی که ما از آن داریم را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجا که طبیعت همیشه نظم خود را بر هم می زند، انگیزه ایی خلاق در اثر طرح یک سیوال و ارزیابی دوباره ی آن ایجاد می شود، در حین کند و کاو برای یافتن پاسخ آن سیوال تجربه های کهن وارد صحنه می شود که نسل جدید باید آن ها را دوباره باز یابند. ساختارگرایی الگویی است که چهار چوب معناده پدیده های فرهنگی را در قالب زبانشناسی کشف می کند. ساختارگرایان و نشانه شناسان با ریختن عناصر معناده پدیده های فرهنگی در این قالب های معنادار )واژگان( و تحلیل روابط نحوی آن ها به تحلیل ساختاری و کشف الگوهای زبانی این پدیده ها می پردازند و از آنجا که معماری نیز یک مقوله فرهنگی است، در زمره این آیین قرار می گیرد. در ساختارگرایی معماری ایران هدف بررسی زبان ( Langue ) و کشف جوهره ی الگوهای سازنده آن می باشد تا بتوان آن ها را در گفتار ( Parole ) محاوره ایی که همان طراحی است به کار گرفت.

کلیدواژه ها

ساختارگرایی، زبان ( Langue )، گفتار ( Parole )، زبانشناسی، ساختارگرایی در معماری، الگوهای معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.