بررسی الگوهای معماری سنتی ایران جهت دستیابی به الگوهای معماری معاصر با رویکرد هویت فرهنگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1681
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیسان عباس پور

گروه هنر و معماری، واحد بین المللی جلفا، دانشگاه آزاد اسلامی، جلفا، ایران

لیلا زرین

گروه هنر و معماری، واحد میاندوآب، دانشگاه آزاد اسلامی، میاندوآب، ایران

چکیده

یکی از شاخص ترین مظاهر تمدن هر قوم و ملتی هنر معماری آن می باشد. بناهایی که در طول تاریخ بشریت به دست انسان ساخته می شود، جلوه هایی از نگرش او به جهان هستی است که مبین قوه فکری و ساختار فرهنگی اجتماعی افراد آن جامعه است. این برداشت که معماری می تواند دیدگاهی طبیعی یا مافوق طبیعی داشته باشد در هر حال خارج از تاثیر محیط اطراف و اقلیم جغرافیایی انسان و فرهنگ حاکم بر آن جامعه نیست. معماری ایران که به صورت های گوناگون در بناهای مختلف متجلی گشته، جایگاه خاصی را در معماری جهان داراست که در آن، فرهنگ ها، عقاید و رسوم و آیین ها در شرایط جغرافیایی و اقلیمی مختلف نمود بارزی دارد. تزیین و آرایش ساختمان که جزء لاینفک معماری ایرانی محسوب می شود در آجرکاری، کاشی کاری، گچبری و آینه کاری در کنار قالی بافی، گلیم بافی، قلمکاری، سفالگری، منبت کاری، کنده کاری چوب، گره چینی و همچنین سایر دست آوردهای صنایع دستی نمود یافته و پیوندی یگانه ایجاد نموده که فضای معماری ایران را آکنده از زیبایی معنوی می سازد و این خود زیبایی ظاهری را نیز به همراه دارد. در این میان دغدغه پیوند با گذشته وعدم توفیق در به وجود آوردن یک جریان معماری که بتواند به صورت صحیح تداوم بخش و تکامل دهنده تاریخ معماری ایران باشد و سهمی را نیز در معماری معاصر جهان به خود اختصاص دهد ، موجب شد که اخیرا برخی از معماران ایرانی به استفاده از الگوهای معماری گذشته در کنار سبک ها و تکنولوژی های نو درجهان معماری امروز روی آورند . درهمین راستا در این مقا له تلاش شده است تا با شناسایی الگوهای معماری ایران و نحوه بکار گیری تکنولوژی های نوین کمک به ساخت بناهایی با الگوهای اصیل معماری ایرانی شود.

کلیدواژه ها

معماری ایران، معماری معاصر، هویت، فرهنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.