تحولات کالبدی خانه های تهران در دوره قاجار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1639
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی احمدی

استادیار دانشگاه شهرکرد،

میترا شاطری

استادیار دانشگاه شهرکرد،

زهره خسروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی (گرایش اسلامی) دانشگاه شهرکرد،

چکیده

دوره قاجار مقارن بود با وارد شدن معماری غربی که تاثیر زیادی در معماری، به خصوص خانه های مسکونی داشت. معماری غرب گاه به صورت مستقل وگاه به صورت تلفیقی با معماری سنتی در این بناها نمود یافت، خانه های این دوران را نیز می توان به لحاظ کمی و کیفی مهمترین دسته از خانه های تاریخی ایران به حساب آورد. این پژوهش به معرفی اجمالی 10 خانه قاجاری در تهران پرداخته، همچنین به تحلیل تحولات کالبدی خانه ها در عهد قاجار و به چیستی این تحولات در فن ساختمان و ویژگی های معماری این خانه ها در سطح کلان اشاره شده است. روش تحقیق کتابخانه ای، تحلیلی و توصیفی است که با توجه به مستنداتی که در مورد این بناها وجود داشت استناد شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد تحولات معماری این خانه ها عمدتا در گرایش به درون گرایی بوده است و معماری اکثرخانه ها تلفیقی از معماری سنتی و معماری غربی که این معماری با سبک زندگی و سلایق روزگار پیوستگی داشته است.

کلیدواژه ها

دوران قاجار، خانه، تحولات کالبدی، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.