ترجیحات بصری مخاطب با تکیه بر ماتریکس اولویت کاپلان ها ( نمونه موردی: پارک (باغ) جنت شیراز )
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1572
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2054
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه هنر تهران
دانشجوی کارشناسی معماری، موسسه آموزش عالی هنر شیراز
چکیده
تکنیک ها و روش های متعددی برای ارزیابی کیفی منظر در دهه های قبل پیشنهاد و در نمونه موردی های زیادی آزموده شده است. پیچیدگی مفهوم کیفیت منظر از یک سو و چند جانبه بودن مفهوم ارزیابی از سوی دیگر منجر به شکل گیری تعدد رویکرد و روش های پژوهش است که این روش ها را می توان براساس معیارهای مختلف دسته بندی کرد. یکی از مهم ترین این رویکردها، رویکرد روانشناسی محیط است که هدف آن درک ترجیحات کاربر از فضاست. در این پژوهش با کمک یکی از تیوری های روانشناسی محیطی، ترجیح زیبایی شناسی کاربر از فضا با کمک از مدل کاپلان ها ترجیحات بصری کاربران پارک (باغ) جنت در شهر شیراز ارزیابی شده است. در این پژوهش تعداد 100 پرسشنامه برای ارزیابی ترجیحات زیبایی شناسی کاربران از فضا، با تکیه بر معیارهای مدل کاپلان ها از جمله انسجام ، پیچیدگی ، خوانایی ، اسرار آمیزی و همچنین شناخت کاربران از فرهنگ و تاریخچه پارک طراحی شد. نتایج نشان می دهد که علیرغم ادراک کاربران از انسجام، پیچیدگی و اسرارآمیزی المان ها و عناصر بصری، معیار خوانایی در این پارک دارای سطح پایینی می باشد.کلیدواژه ها
ترجیح بصری مخاطب، پارک جنت شیراز، ارزیابی کیفیت، ماتریکس اولویت، کاپلان هامقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.