برنامه ریزی و مکان یابی اردوگاه های اسکان موقت بازماندگان زلزله مورد پژوهش: شهر بجنورد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1558
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی شهرسازی، موسسه غیرانتفاعی اشراق، بجنورد، ایران
مربی موسسه غیرانتفاعی اشراق، گروه شهرسازی، بجنورد، ایران
چکیده
مطالعات در زمینه مدیریت پس از بحران نشان داده است که بازگشتن به شرایط عادی به ویژه در مناطق شهری و توسعه یافته تر امری پیچیده و دشوار است. از مهم ترین دلایل این پیچیدگی عوامل متعددی همچون سطح بالایی از مناطق ویران شده، تشکیلات دیوان سالاری حاکم بر روند ساختمان سازی و تعداد بالای افراد بی خانمان و حادثه دیده می باشد که در این حالت است که موضوع سرپناه اضطراری و موقت به میان می آید.کشور ایران با درصد بالایی از مناطق با خطر بالای زلزله مواجه است. شهر بجنورد نیز از این قاعده مستثنا نیست. لذا با توجه به این شرایط ویژه ای که شهر بجنورد در آن قرار دارد، شرایط دشوار پس از بحران در آن قابل پیش پینی است. لذا پژوهش پیش رو بر آن است تا نیاز مسکن بازماندگان از زلزله ای احتمالی را پیش بینی و با تلفیق برنامه ریزی صحیح و اصولی و مدیریت بحران تسهیلات لازم جهت شناخت مکان های مناسب اسکان موقت ایشان و نحوه آن بعمل آورد بطوری که در صورت وقوع حادثه امکان برقراری سریع اردوگاه ها برای زلزله زدگان میسر گردد. بدین منظور مکان یابی و همچنین ارزیابی توزیع مکان ها با توجه به معیارهایی چون مولفه های اجتماعی ، کالبدی عملکردی، طبیعی و با بهره جستن از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) صورت گرفته است. و در نهایت با تلفیق داده ها نواحی مستعد برای مکان گزینی اردوگاه های اسکان موقت و سایت های بهینه به جهت ایجاد این اردوگاه ها تعیین گردیده است.کلیدواژه ها
اسکان موقت، برنامه ریزی، مدیریت بحران، مکان یابیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.