بررسی خاصیت ضد عفونی کنندگی دود زنیان و ارتباط آن با تیمول موجود در دود آن
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی یافته های نوین شیمی در صنعت پزشکی
- کد COI اختصاصی: CHEMISTRYMED01_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8084
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
کارشناس ارشد فیتو شیمی، گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
کارشناس ارشد شیمی تجزیه، گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدا
چکیده
گیاه زنیان(Carum copticum)ایران، به عنوان یک گیاه دارویی مهم بشمار می رود که علاوه برمصرف این گیاه به عنوان دارویی ادرار آور، ضد تهوع و ضد نفخ، از آن به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده استفاده می شود. آنچه که در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است شناسایی بیشترین ماده موجود در دود زنیان می باشد که خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد، زیرا در منطقه بلوچستان از دود آن بطور سنتی برای درمان التهاب سینه، ریه ها، بینی و گلو استفاده می شود. مقایسه ترکیبات اسانسی میوه گیاه زنیان که از دو روش تقطیر با آب و کششش با حلال سبک بدست آمده و همچنین ترکیبات موجود در دود جذب شده از آن توسط حلال کلروفرم، نشان می دهد که هر سه آنها دارای تیمول به عنوان بیشترین ماده اصلی تشکیل دهنده می باشند. اندازه گیرها انجام شده توسط دستگاه GCصورت گرفته است.کلیدواژه ها
زنیان-دود- تیمولاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.