ایرودینامیک شهری مروری بر آلودگی هوای شهرها
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1440
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 912
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده معماری و شهرسازی،
عضو هییت علمی گروه فن ساختمان تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده معماری و شهرسازی،
چکیده
ایرودینامیک شهری شاخه ای از علم مهندسی باد به منظور مطالعه باد در تراز عابر پیاده و تاثیرات آن بر آسایش انسان، پراکندگی آلودگی، تهویه طبیعی، پراکنش و تجمع برف، رژیم جریان باد بر توپوگرافی های مختلف و همچنین بر فراز منطقه شهری و ساختمان هاست. مطالعه در حوزه فوق به دلیل بین رشته ای بودن، همکاری همزمان مهندسین معمار و شهرساز، مهندسین مکانیک و متخصصان آب و هوا شناسی را طلب می کند. در چند دهه گذشته، توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت شهر ها و در نتیجه افزایش نرخ آلاینده ها بر فراز محیط های شهری، پژوهشگران را مجبور به مطالعه هر چه بیشتر این شاخه از علم مهندسی باد کرده است. هر چند شرایط آب و هواشناسی پیچیده، در مقیاس های بسیار بزرگ سبب پیدایش جو پر فشار و محبوس شدن آلاینده ها بر فراز شهر ها می شود، ولی با رعایت و شناخت فاکتورهایی به هنگام طراحی ساختمان ها و توسعه شهرها می توان شرایط را در مقیاس خرد اقلیم بهبود بخشید؛ و با به حداقل رساندن تاثیرات منفی ساخت و سازها بر تهویه هوای محوطه های شهری، شرایط آسایش را در فضای باز افزایش داد. بدون شک بهبود شرایط خرد اقلیم ها هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ اجتماعی بر کیفیت شهرنشینی و آسایش شهروندان تاثیر گذار خواهد بود. مقاله پیش رو در ضمره مقالات مروری و هدف آن معرفی شاخه ای جدید از علم معماری و شهرسازی است.کلیدواژه ها
ایرودینامیک شهری، آلودگی هوا، باد، تهویه، طراحی شهری، معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.