ارزیابی شاخص های پیاده مداری در محور های گردشگری ( محور گردشگری بازار تهران و محدوده مرکزی استانبول )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه عاشوری

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران.

علی انجم شعاع

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان.

محمد گلمکانی

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

یکی از اصلی ترین مباحث شهرسازی نوین، پیاده مداری است که متکی بر حضور عابرین می باشد. از آنجایی که پیاده روی در مکان های تاریخی به عنوان ابزاری برای جذب گردشگر عمل می کند، بنابراین محورهای گردشگری می توانند به عنوان عامل کشش در جذب افراد برای حضور در این محدوده ها مطرح شوند. مقاله حاضر با هدف شناسایی شاخص های پیاده مداری در محور های گردشگری بافت مرکزی و تاریخی شهرها و تعیین میزان اهمیت آن ها در دو محور گردشگری استقلال و بازار صورت گرفته است. روش تحقیق این پژوهش توصیفی تحلیلی و با استفاده از ابزارهای رایج کتابخانه ای و نیز مشاهده میدانی انجام گرفته است. تعیین میزان اهمیت شاخص ها بر اساس نظر پنج متخصص این حوزه مطالعات شهری صورت گرفته است. همچنین به منظور ارزیابی نهایی و تحلیل داده ها از روش ANP و نرم افزار Supper decision بهره گرفته شده است. در نهایت، ارزیابی ها نشان می دهد که محور گردشگری استقلال با میانگین امتیاز 0.784 نسبت به محور بازار با میانگین امتیاز 0.216 از مطلوبیت بیشتری به لحاظ شاخص های پیاده مداری برخوردار است. مهمترین دلایل برتری محور گردشگری استانبول بر بازار وجود کیفیاتی چون فعالیت های 24 ساعته، پیوستگی شبکه پیاده و پیوند با سایر شبکه حمل و نقل، عرض مناسب و جرم خیزی پایین و استفاده مناسب از جاذبه های تاریخی بوده است. در بخش نتایج راه حل هایی برای پیاده مدار کردن محور بازار و تقویت شاخص های پیاده مداری در ای محور گردشگری ارایه شده است.

کلیدواژه ها

محور گردشگری، پیاده مداری، بازار، استقلال، مدل ارزیابی ANP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.