رویکردی تحلیلی به مطلوبیت فضایی و تاثیر آن بر ارتقاء کیفیت آموزشی ( با تاکید بر فضای سبز و طراحی منظر )
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_1119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 832
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران
چکیده
امروزه در طراحی فضاهای آموزشی به جنبه های روحی و روان شناسانه ی محیط توجه بسیار می شود. روانشناسی محیط شاخه ی جدیدی است که بر طراحی قرارگاه های رفتاری تاکید بسیار دارد و بر آن است که قرار گاه آموزشی باید به گونه ای طراحی شود که فرآیند یادگیری را تسهیل و خوش آیند نماید. متاسفانه اغلب محیط های دانشگاهی ما متناسب با ویژگی های رفتاری و ارتقاء کیفیت محیط طراحی نشده است. در این پژوهش به بررسی و ارزیابی فضاهای سبز به عنوان یکی از موثرترین معیارهای مولفه ی کالبدی در جهت ارتقاء کیفیت و مطلوبیت فضایی محیط های تحصیلی دانشگاهی به منظور بالا بردن شرایط محیطی موثر بر کیفیت آموزش پرداخته شده است. بررسی و ارزیابی این معیارها در جهت بهبود و ارتقاء فضای آموزشی بسیار مهم است. ایجاد احساس تعلق به مکان و علاقه مندی به فراگیری از عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی و افزایش راندمان تحصیل است. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش در مباحث نظری توصیفی بوده و سپس با رویکردی تحلیلی و مقایسه ای با استفاده از نظریات کاربران فضا استنتاج نهایی و معیارهای مطلوبیت فضایی دسته بندی و ارزش گذاری شده اند در این راستا به مقایسه ی تطبیقی چند نمونه محیط دانشگاهی برخی واجد فضای سبز مطلوب و برخی فاقد کیفیت های محیطی مد نظر پرداخته شد و با دانشجویان دو گروه نمونه های موردی پرسشنامه صورت پذیرفت نتیجه آنکه بین نحوه ی اظهار نظر و احساس تعلق دو گروه دانشجویان تفاوت معناداری موجود بوده است بدین معنی که دانشجویان برخوردار از محیط آموزشی مطلوب و واجد فضای سبز طراحی شده مناسب، نگرش و دیدگاه مثبت و احساس تعلق بیشتری نسبت به محیط آموزشی خود داشته اند و دارای احساس انگیزش بیشتری نسبت به دانشجویان محروم از چنین امکاناتی بوده اند.کلیدواژه ها
روان شناسی محیط، کیفیت آموزشی، مطلوبیت فضایی، احساس تعلق به مکان، فضای سبز، طراحی منظرمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.