بررسی نمونه های موردی مراکز آموزشی درمانی کودکان مبتلا به اتیسم در جهت الگو برداری مناسب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0879
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا برازنده

کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران

نیاز اسمعیلی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، گروه معماری، واحد شیراز، شیراز، ایران

چکیده

محیط به عنوان یکی از عوامل موثر بر روحیه انسان باید به تفاوت های افراد اهمیت دهد و پاسخگوی نیازهای متفاوت آنها باشد، بدین سان باید سعی شود محیط با نیازهای اساسی روحی انسان هماهنگ گردد. شرایط خاص کودکان مبتلا به اوتیسم، طراحی محیطی مناسب، جهت کنترل رفتار و بهبود سلامت روانی انها را می طلبد. با توجه به نرخ روز افرزون رشد اختلال اوتیسم، مداخله اولیه و بهبود فضاهای درمانی، یکی از مهمترین کلیدهای کاهش علایم اوتیسم است، به همین دلیل محیط های آموزشی مناسب در خارج از خانه برای کودکان مبتلا به اوتیسم حیاتی است . مطالعات انجام شده نشان داده است که حضور فضاهای مناسب که پاسخ گوی نیازهای روانشناختی کودکان اتیستیک باشد، اثرات ثمربخشی در بهبود سلامتی کودکان اتیسمیک دارد. بررسی های میدانی در ایران نشان می دهند که غالب مراکز نگهداری کودکان با اختلالات طیف اوتیسم از تغییر کاربری دیگر فضاها چون خانه های مسکونی و با اضافه کردن چند دیوار موقت به فضا شکل یافته اند. این در حالی است که مطالعات حاکی از آن است که محیط ، تاثیر بسیار زیادی در درمان این کودکان دارد. از این دسته مراکز میتوان به توانبخشی هایی که در تهران و مشهد آغاز به کار نموده اند، اشاره کرد، در این مراکز نیازهای کودکان اوتیسم در نظرگرفته شده است . در خارج از ایران تحقیقات در این مورد بیشتر یافت می شود و مراکز مختلفی نیز تحت عنوان مراکز اوتیسم ایجاد شده است. بدیسنان پژوهش حاظر با روشی توصیفی و تحلیلی قصد دارد با مد نظر قرار دادن نیاز های فضایی این قشر به معرفی چندی از مراکز ساخته شده مناسب این قشر در جهان بپردازد تا در انتها با الگو برداری از انها نسبت به تدوین شاخص های موثر اقدام گردد.

کلیدواژه ها

اوتیسم، نمونه های مرکز آموزشی توانبخشی، فضاهای آموزش درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.