معماری بومی گیلان پاسخی برای معماری پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0831
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا اریس

کارشناس ارشد معماری

چکیده

مسایلی نظیر حفظ منابع انرژی و مشکلات زیست محیطی در سال های اخیر، موجب ایجاد رویکرد معماری پایدار شده است. این جریان به معماری بومی به عنوان پاسخی هوشمندانه که در طی سالیان، مناسب با شرایط زیستی و معیشتی مردم آن منطقه شکل گرفته است، نگاه می کند که به طراحی بهینه مصرف انرژی شهرت دارد. در این مقاله به وجوه معماری گیلان پرداخته می شود که چگونه با شرایط محیطی و اجتماعی هماهنگ است و با راهکارهای خلاقانه ای نسبت به اقلیم حساس است. اقلیم در معماری گیلان که منطقه ای معتدل و مرطوب است نقش مهمی ایفا می کند و هدف این پژوهش شناسایی معماری بومی گیلان و مشخص کردن نقش رابطه عوامل اقلیمی نظیر بارندگی، باد، رطوبت، تابش خورشید بر روی معماری بومی چون نحوه جانمایی، سقف شیبدار، ایوان ها و ... است. علاوه بر عوامل اقلیمی نوع زندگی مردم و فرهنگ جاری بر آن منطقه نیز بر روی معماری تاثیرگذار است به همین منظور شناخت راهکارهای معماری بومی می تواند برای نیل به یک معماری پایدار راهگشا باشد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری بومی، معماری بومی گیلان، اقلیم معتدل و مرطوب، معماری همساز با اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.