محاسبه ضریب اندرکنش خمشی ستون های بتنی توخالی تحت بارهای هم زمان محوری و لنگر خمشی دو محوره

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0613
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش نوروزی

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، گروه عمران، مرند، ایران

آریا نوروزی

کارشناس ارشد ژیوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آذرشهر، گروه عمران، آذرشهر، ایران

مسعود فرزام

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه تبریز

چکیده

ستون های بتن آرمه توخالی که عمده استفاده آن ها در پایه پل های بلند می باشد، در عمل بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. مزیت این نوع پایه ها، مقطع کاهش یافته آن ها می باشد. این امر منجر به کاهش پاسخ اینرسی سازه و کاهش تمایل به ترک خوردگی در سنین اولیه، ناشی از تغییرات دمایی هیدراتاسیون می شود. ستون های با مقطع توخالی برای نسبت مقاومت و سختی به وزن، مقدار بهینه ای را برای مناطق لرزه ای ارایه داده و مشارکت جرم ستون در پاسخ لرزه ای را کاهش می دهد. ستون های سنگین بلند منجر به ایجاد لنگرهای لرزه ای قابل توجه ناشی از پاسخ اینرسی وزن خود سازه می شوند. تعدادی ازستون های پل های بتن آرمه به شدت در زلزله ونچووان چین در سال 2008 آسیب دیدند. تامین آرماتورگذاری موثر در مقاطع توخالی نیازمند تامین مقاومت جانبی بوده که متاثر از آرماتور عرضی بوده و بسیار حایز اهمیت می باشد. در کد طراحی لرزه ای چین برای پایه پل ها در حال حاضر، عملکرد لرزه ای ستون ها براساس آزمایش بارگذاری چرخه ای یک طرفه تعیین شده و به طور مستقل در دو جهت طراحی می شوند. وقتی پل ها تحت تحریک زمین لرزه قرار می گیرند، اکثر ستون ها که عمده ی آن ها ستون های با ارتفاع متوسط و بلند می باشند، تحت نیروی محوری و خمش دو محوره قرار می گیرند. این امر منجر به خرابی های غیر قابل پیش بینی در عمل می شود. در این مقاله یک ستون بتن آرمه با مقطع توخالی در نرم افزار اجزای محدود ATENA تحت خمش دو محوره ابتدا صحت سنجی شده سپس با اعمال سطوح مختلف نیروی محوری، دیاگرم اندرکنش حول محورهای اصلی ترسیم و مقدار ضریب آلفا تحت خمش دو محوره محاسبه می شود.

کلیدواژه ها

ستون های بتن آرمه توخالی، خمش دو محوره، پاسخ لرزه ای، ضریب اندرکنش خمش دومحوره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.