بررسی عملکرد لرزه ای ساختمان های با قاب های خمشی فولادی تحت اثر حوزه نزدیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0606
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدقاسم وتر

استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله ایران، تهران،

احمد خالقی

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه بین المللی زلزله زلزله شناسی و مهندسی زلزله ایران ، تهران،

نیما عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف، تهران،

مهدی زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ایران، تهران،

چکیده

در این پژوهش عملکرد لرزه ای ساختمان های با قاب های خمشی فولادی منظم براساس دو مورد از معیارهای آیین نامه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله سازه ای یک درجه آزادی را که متصل به جداگرهای DCFP و FPS می باشد را تحت آنالیز تاریخچه زمانی با اعمال رکوردهای زلزله های حووزه نزدیک و دور قرارداده و شتاب وارده به پی سازه فوقانی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد که جداگر DCFP در مقایسه با جداگر FPS در مورد زلزله حوزه نزدیک و زلزله حوزه دور شتاب کمتری به روسازه خود منتقل می کند. ویژگی جهت پذیری پیش رونده در زلزله های حوزه نزدیک باعث بوجود آمدن زلزله های دارای پالس هایی با پریود بلندتر و دامنه بزرگتری می باشد. همچنین با بررسی اثر جداگرهای لرزه ای در این سازه ها و با توجه به این موضوع که جداگرهای لرزه ای که از انواع سیستم های مستهلک کننده به شمار می آیند؛ با تغییر شکل زیاد خود سبب عدم وارد شدن سازه در محدوده غیرخطی می شوند، برای بهبود عملکرد سازه ای جدا سازی شده تحت زلزله های حوزه نزدیک، طراحی جداسازها به صورتی انجام شده که تحمل مولفه قایم زلزله را داشته باشند. در نهایت با بررسی و مقایسه انرژی، جابجایی و شتاب سازه در مرکز بام، کاهش چشم گیری در نتایج برش پایه و شتاب مرکز بام و دریفت طبقات و کاهش انرژی ورودی به سازه در سیستم جداسازی شده نسبت به پایه گیردار مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

حوزه نزدیک، میراگر، جداساز لرزه ای، کاهش برش پایه، قاب خمشی فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.