بررسی عددی رفتار لرزه ای خطی دره های آبرفتی مثلثی شکل دوبعدی در برابر امواج مهاجم SV

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0579
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد جوادنژاد

علی مقیمی

محسن کاوه

چکیده

هدف این مقاله بررسی عددی رفتار لرزهای خطی دره های آبرفتی مثلثی شکل دوبعدی در برابر امواج مهاجم SV است؛ بنابراین با تکیه بر روش المان محدود طیفی ( SFEM ) خطی، رفتار لرزه ای دره های آبرفتی خشک مثلثی شکل دوبعدی در زلزله های قوی مورد بررسی قرار گرفته شد و اثرات عوامل و پارامترهای تاثیرگذار مختلف بر پاسخ دره آبرفتی مشخص گردید. به منظور تعیین اثرات بزرگنمایی دره بر روی پاسخ سطح دره های مثلثی، محدوده وسیعی از دره های آبرفتی همگن الاستیک خطی بر روی بستر سنگی صلب با نسبت شکل های متناسب با دره های مثلثی موجود در سطح زمین بررسی شدند. جهت بررسی دقیق بزرگنمایی سطح دره های آبرفتی، مدل های دره در هر نسبت شکل با 200 المان طیفی، گام زمانی 005 / 0 ثانیه و درجه چند جمله ای 5 در آنالیزهای عددی استفاده شده است. تحلیل ها در حوزه زمان و به صورت شتاب پاسخ زمین می باشند. با استفاده از تبدیل فوریه، حوزه زمان به حوزه فرکانس تبدیل شده و با تقسیم پاسخ شتاب سطح زمین به شتاب ورودی در حوزه فرکانس، تابع تبدیل حرکت به دست می آید. از دو فرکانس قالب 1 هرتز و 20 هرتز در هر نسبت شکل مشخص استفاده شده است. بدیهی است که در رفتار الاستیک منحنی بزرگنمایی برای هر دو موج ورودی یکسان است؛ زیرا بزرگنمایی در حالت الاستیک تابع موج ورودی نیست. ولی جهت دقت در رسم منحنی های بزرگنمایی، در فرکانس های پایین از موج ریکر با فرکانس قالب 1 هرتز و در فرکانس های بالا از موج ریکر با فرکانس قالب 20 هرتز استفاده شد. براساس نتایج ارتباط روشنی بین حداکثر نسبت بزرگنمایی و نسبت شکل دره های آبرفتی وجود دارد. بزرگنمایی دره های آبرفتی مثلثی در نقطه مرکزی دره ی آبرفتی در نسبت شکل 2 / 0 ، به حداکثر مقدار خود می رسد و به تدریج از نسبت شکل 2 / 0 تا 2 کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

رفتار لرزه ای خطی، دره های آبرفتی، دره های مثلثی، امواج مهاجم sv

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.