عوامل موثر در بهره وری

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین همایش کیفیت و بهره وری در صنعت برق
  • کد COI اختصاصی: CQPEI04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا زنجانی غیور

شرکت برق منطقه ای اصفهان

سعید رفسنجانی

چکیده

امروزه بهره وری و نقش مهم آن در جهت پیشرفت و نیل کشورهای جهان به مقاصد اقتصادی و سیاسی و اجتماعی به خوبی روشن گردیده است و دولت ها و شرکت ها سعی می کنند با بکارگیری فنون و روش های مناسب هر چه بیشتر خود را به این شاخصه ها نزدیک کنند . ولی با کمال تأسف باید اظهار نمود که در کشور ما با وجود مطرح شدن این بحث و واگذاری آن به یکی از ارگان های دولتی بزرگ جهت تبلیغ، ترویج و بکارگیری آن هنوز گامی موثر برداشته نشده و جامعه ایرانی با مفاهیم بهره وری و دستاوردهای آن بیگانه میباشد. لذا در این مقاله سعی شده تا به صورت اجمال به توصیف صحیح بهره وری (نسبت تولید به ثمر رسیده به نهاده بکار رفته در آن ) و مقایسه آن با مفاهیم مشابه دیگر مانند اثربخشی و کارایی پرداخته شود، سپس به عوامل موثر بر بهره وری یعنی عوامل داخلی و عوامل خارجی اشاره گردیده و در بخش بعدی به تجارب سایر کشورها (ژاپن، هند و سنگاپور ) توجه شده است و در نهایت پیشنهاداتی کاربردی به شرح زیر در سه مقطع جهت اصلاح روند بهره وری در ایران عنوان گردیده است: در مقطع زمانی کوتاه مدت: که می توان در زمینه تشخیص و تعیین حدود تمرکز و عدم تمرکز، جلوگیری از کاهش سطح زندگی کارکنان، افزایش اختیارات مدیران و ... اشاره نمود. در مقطع زمانی میان مدت: می توان به ایجاد نظم صحیح اداری، ایجاد تناسب بین اختیارات و وظایف، اصلاح سیستم پرداخت ها، ایجاد ارتباط نزدیک بین سازمان های دولتی و خصوصی با دانشگاه ها و ... اشاره نمود. در مقطع زمانی بلندمدت : می توان به مواردی مانند ایجاد تحول در فرهنگ کار جامعه، تقویت روحیه کار گروهی، تعدیل رشد جمعیت، تقویت فرهنگ صداقت در جامعه و ... پرداخته شود. و درنهایت امیدوارم توانسته باشم گامی هر چند کوتاه درجهت معرفی و رشد فرهنگ بهره وری داشته باشم.

کلیدواژه ها

بهره وری، عوامل موثرو کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.