تاثیر پوزولان های طبیعی بر روی خواص مکانیکی بتن خود متراکم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زمانی ابیانه

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، تهران، ایران،

سحر مهارتی

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، تهران، ایران،

غزاله درهمجانی

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، تهران، ایران،

زینب ضیایی

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، تهران، ایران،

چکیده

بتن خود متراکم بتنی با کارایی زیاد و عدم جدا شدگی که می تواند پس از ریخته شدن در محل مورد نظر، فضای قالب را پر کند و اطراف آرماتورها را بدون نیاز به تراکم مکانیکی فرا بگیرد. در این مقاله سعی شده است تا با بررسی نتایج بدست آمده از تحقیقات، به تاثیر جایگزینی درصدهای مختلف پوزولان های طبیعی شامل زیولیت، متاکایولین، پومیس و پرلیت بر خواص مکانیکی بتن خودتراکم دست یابیم. نتایج حاکی از آن است که استفاده از پوزولان زیولیت در 15 % جایگزینی با سیمان در تمامی سنین باعث افزایش مقاومت فشاری، کششی و خمشی شده است. همچنین پوزولان متاکایولین با 20 %جایگزینی سبب بهبود خواص بتن خودتراکم می گردد. بیشترین تاثیر افزایش متاکایولین به عنوان یک ماده جایگزین در مقاومت در برابر نفوذ کلرید می باشد. در مطالعه انجام شده بر روی پودر پرلیت به این نتیجه دست یافته اند که نمونه های شامل 2.5 % پودر پرلیت جایگزین سیمان پرتلند، در تمامی سنین دارای مقاومت فشاری برتری بوده و عملکرد بهتری داشته است. در بررسی انجام شده بر روی پوزولان پومیس مقاومت فشاری در سنین اولیه نسبت به نمونه شاهد کاهش یافته اما نکته مورد توجه این است که با افزایش سن مقاومت بتن حاوی پومیس، از بتن خودتراکم معمولی بیشتر است. همچنین پومیس به دلیل داشتن 60 % سیلیس کمک شایانی در دستیابی به مقاومت و دوام خواهد داشت.

کلیدواژه ها

بتن خود متراکم، زیولیت، متاکایولین، پرلیت، پومیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.