مروری بر خوردگی میلگرد و مدل های هندسی مربوط به آن در سازه های بتن مسلح
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
- کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0285
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1259
نویسندگان
مازندران، بابل، خیابان شریعتی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،
مازندران، بابل، خیابان شریعتی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی
چکیده
شکست ناگهانی سازه ها مانند ساختمان ها، پل ها و تاسیسات مهندسی همواره یکی از نگرانی های مهندسین عمران به دلیل از دست رفتن جان جوامع انسانی، هزینه های اقتصادی و از بین رفتن منابع بوده است. ایفای نقش مناسب سازه های بتن مسلح با گذشت عمر، منوط به عملکرد مناسب آنها تا پایان عمر سازه می باشد و اهمیت این موضوع، دلیل کافی برای توسعه تحقیقات در زمینه آسیب سازه ها، به خصوص فراگیرترین نوع آسیب یعنی خوردگی میلگرد در بتن می باشد. کیفیت فولاد، بتن و همچنین چسبندگی موجود بین میلگرد و بتن، اساس عملکرد مناسب سازه های بتن مسلح می باشد. با این وجود در بعضی موارد شرایط محیطی و عواملی که بتن مسلح در معرض آنها قرار می گیرد، با تاثیر بر رفتار هر یک از اجزا بتن مسلح، دوام، پایداری و مقاومت این سازه ی مهندسی را تهدید می کند. یکی از متداول ترین آسیب های وارد بر بتن مسلح، خوردگی است که بر هندسه و رفتار میلگرد تاثیر می گذارد. فولادهای مدفون در بتن مسلح در طول عمر مفید سازه توسط پوشش بتن روی میلگرد محافظت می شوند، در صورتی که عوامل مهاجم مانند یون های کلر و یا کربناسیون به درون بتن انتشار یابند، پس از مدتی عملکرد محافظتی این لایه کاهش یافته و شرایط خوردگی میلگرد فراهم می شود. سوالی که در اینجا مطرح است، نوع خوردگی، چگونگی شکل گیری آن، محل و میزان آسیب می باشد. خوردگی فلز به دو صورت در فولاد شکل می گیرد، خوردگی یکنواخت که در کل سطح فلز با ضخامت تقریبا یکسان پخش می شود و یا خوردگی حفره ای که در نواحی جداگانه در سطح فلز شکل می گیرد. فرآیند خوردگی در بتن بوسیله روابط الکتروشیمی مدل می شود و میزان خوردگی به صورت درصد کاهش جرم فولاد نسبت به جرم اولیه و یا کاهش سطح مقطع میلگرد به سطح مقطع اولیه آن و یا به صورت عمق نفوذ خوردگی بیان می شود. در این مقاله به ارایه راهکار ساده جهت ارزیابی میزان آسیب وارد بر سازه بوسیله اندازه گیری میزان خوردگی میلگرد و به خصوص شکل هندسی میلگرد آسیب دیده، توسط محققین مختلف پرداخته می شود. مدل نمودن هندسه میلگرد خورده شده، امکان مطالعه رفتار آرماتورهای فولادی و ویژگی های رفتاری بتن مسلح شده با فولاد را فراهم می آورد.کلیدواژه ها
خوردگی یکنواخت، خوردگی حفره ای، عمق نفوذ خوردگی، درصد خوردگی میلگرد، مدل هندسی خوردگیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.