کاربرد الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی شبکه های توزیع آب شهری مطالعه موردی شبکه توزیع آب شرق تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر خسروی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

تحقیق، برنامه ریزی، طراحی، ساخت، بهره داری و نگهداری از سیستم های تامین آب، یکی از بزرگترین پروژه های زیربنایی شهرداری ها را به تصویر می کشد، هزینه های پروژه های تامین آب ممکن است هزینه های هنگفتی را به شهرهای بزرگ تحمیل نماید. در نتیجه پروژه های سیستم های تامین آب باید بسیار با دقت طراحی گردند. الگوریتم های فرا ابتکاری همچون الگوریتم ژنتیک، از عملگرهای تشکیل شده اند و این عملگرها بر عملکرد الگوریتم تاثیر می گذارند. علی رغم ارتباط عمیق این اپراتورها با پارامترهای مرتبط، توجه زیادی در جهت تعیین پارامترها در این زمینه خاص از شبکه های توزیع آب نشده است. این مطالعه یک روش نوین جهت بررسی پارامترهای الگوریتم ژنتیک برای شبکه های مختلف با استفاده از برنامه کامپیوتری و یکی از شبکه های نمونه شناخته شده در این زمینه ارایه می کنند. در این راه با استفاده از مطالعه ادبیات مربوط، تجربیات شخصی، یادگیری از شبکه خاص شناختته شده شامیر و اعمال این تجربیات بر شبکه توزیع آب شرق تهران دماوند پارامترهای این شبکه توزیع آب بدست آمده و با استفاده از این پارامترهای این شبکه بهینه خواهد شد. نتایج پژوهش نشان داد پارامترهای الگوریتم شبکه، بصورت موردی که بهینه سازی در خصوص آن انجام می شود با برنامه کامپیوتری بصورت خاص مرتبط است. مقدار ثابت جریمه فشار با توجه به هزینه های خط لوله و ویژگی های خاص شبکه متغیر است. نرخ جهش پیدا شده در بازه [0.0075-0.0675] برای شبکه های مختلف متفاوت است. نرخ نخبه گزینی به عنوان حداقل مقدار برای اندازه مربوط به جمعیت تعیین می شود. احتمال تقاطع در بازه [5/9-0/0] متغیر بوده و در جهت تعیین مجموعه پارامترهای مناسب الگوریتم ژنتیک برای هر مطالعه بهینه سازی از این روش استفاده می شود. با استفاده از روش شرح داده شده، نتایج نسبتا مناسبی در خصوص بهینه سازی فشار گره ها، طول و قطر لوله های موجود بدست آمده است.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی، شبکه توزیع آب، شبکه توزیع آب شرق تهران دماوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.