ارایه مدلی جهت تعیین نرخ نفوذ و پیشروی TBM در خط یک پروژه قطار شهری اهواز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر
  • کد COI اختصاصی: CICEAUD01_0054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین الماسی کیا

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز اهواز

لیلا جاسم پور

کارشناس ارشد زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز اهواز

چکیده

امروزه تعیین نرخ نفوذ و پیشروی از مهمترین عوامل در تعیین زمان اتمام حفاری تونل محسوب می شود. تاکنون تحقیقات فراوانی در زمینه ارتباط پارامترهای زمین شناسی و دستگاه و ایجاد مدل های پیش بینی نرخ نفوذ انجام پذیرفته است. محدوده مورد مطالعه 6 ایستگاه از 26 ایستگاه خط یک قطار شهری اهواز می باشد. عمده حفاری صورت گرفته در لایه های مادستون سازند آغاجاری بوده، که متوسط نرخ پیشروی برای این لایه ها 8/24 میلیمتر در دقیقه می باشد. در این تحقیق سعی گردیده است تا با تکیه بر حفاری انجام شده در تونل مورد بررسی و پایگاه داده تشکیل شده (پارامترهای حفاری و پارامترهای زمین شناسی)، مدلی جهت پیش بینی نرخ نفوذ و متعاقب آن نرخ پیشروی ایجاد گردد. برای نیل به این اهداف، اطلاعات زمین شناسی و داده های مربوط به عملکرد واقعی ماشین در مورد پروژه مورد بررسی، جمع آوری و تاثیر پارامترهای زمین شناسی مختلف بر نرخ پیشروی TBM با استفاده از روش های آماری (نرم افزار SPSS) و تکنیک های آماری رگرسیون تک متغیره و چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نقش هر یک از عوامل در کارکرد ماشین تعیین گردید. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که از میان پارامترهای دستگاه، پارامتر ترکیبی شاخص نفوذ صحرایی(FPI) بیشترین ضریب همگرایی را با پارامترهای ژیوتکنیکی دارد. از میان پارامترهای ژیوتکنیکی، دو پارامتر RMR و مقاومت فشاری تک محوره، که همبستگی کمتری با یکدیگر نسبت به سایر پارامترها دارند و همچنین همبستگی بالایی با شاخص نفوذ صحرایی دارند را می توان در رگرسیون چند متغیره به منظور توسعه روابط و مدل های تجربی استفاده نمود. نرخ پیشروی به دست آمده از این مدل 7/92 میلیمتر در دقیقه بوده که نزدیک به مقدار واقعی نرخ پیشروی می باشد و می توان از این مدل در پیش بینی نرخ پیشروی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

نرخ نفوذ، مقاومت فشاری تک محوره، اهواز، مادستون، FPI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.