تحلیل اثر آزادسازی تجاری بر بهره وری بخش کشاورزی در ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AHCONF02_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
گروه اقتصاد کشاورزی، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز،ایران
گروه اقتصاد کشاورزی،واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده
هدف اصلی این مطالعه، ارزیابی اثر آزادسازی تجاری بر بهره وری بخش کشاورزی ایران است. بنابراین در این تحقیق با استفاده از دادههای دوره زمانی 1350-1393 به برآورد مدل برای ایران با استفاده از روش یوهانسون- جیلیسیوس پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش یک درصدی در سرمایه گذاری بخش کشاورزی، بهره وری بخش کشاورزی 0/054 درصد افزایش مییابد. همچنین افزایش یک درصدی در تنوع صادرات موجب افزایش 0/091 درصد در بهرهوری بخش کشاورزی میشود. ضرایب متغیرهای آزادسازی تجاری و نرخ ارز واقعی منفی است، یعنی یک درصد افزایش در آزادسازی تجاری موجب کاهش 0/007 درصدی در بهره وری بخش کشاورزی میشود. همچنین افزایش یک درصدی در نرخ ارز، بهرهوری بخش کشاورزی را 0/021 درصد کاهش میدهد. ضریب جملات خطای بردار همجمعی، منفی و دارای ضریب -0/061 است که این دلیلی بر صحت بردار همجمعی برای بهرهوری کشاورزی در بلندمدت است و نشان میدهد در هر دوره 0/061 برابر شوک کوتاهمدت آن برای بهره وری کشاورزی قابل جبران خواهد بود.کلیدواژه ها
آزادسازی تجاری، بهرهوری، بخش کشاورزی، یوهانسون- جیلیسیوسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.